Hoppa till huvudinnehåll

Filmdagen18 - ett nytt forum för film och filmpedagogik

Filmdagen18 arrangeras på Filmhuset den 11 oktober. Foto: Mark Standley

Varmt välkommen till Filmdagen18 som arrangeras på Filmhuset den 11 oktober. Det är en ny mötesplats för alla som på något sätt arbetar med film och filmskapande i skolan eller på fritiden!

Dagen vänder sig både till lärare, bibliotekarier, kultursekreterare, museipedagoger, fritidspedagoger och andra som är intresserade av ny film och filmpedagogikens möjligheter.  Programmet innehåller spännande föreläsningar, klassrumsberättelser, filmvisningar och praktiska workshops, några exempel:

  • VR-tekniken håller på att slå igenom på bred front, tekniken blir billigare och fler undersöker hur den nya tekniken kan användas inom olika områden, såsom vård och omsorg. Film Stockholm har drivit flera VR-projekt och berättar om sina erfarenheter.
  • Filmpedagogen Elin Jönsson och dramapedagogen Alexandra Ljungqvist Sjölin, berättar om Ung i Stockholm - ett nytt integrationsprojekt för gymnasiet, där filmskapande står i fokus. Tillsammans med svenskläraren Anna Bergqvist, beskriver de också hur de arbetat med multimodal bedömning, inom ramen för ämnena svenska och samhällskunskap.
  • Anna Tornberg presenterar Statens medieråds metodmaterial Visuella mönster – könsnormer i bildspråket.
  • Dagen avslutas med en aktuell och spännande film.

Filmdagen18 är kostnadsfri och arrangeras av Film Stockholm, Medioteket/ Utbildningsförvaltningen i Stockholm och Mediepedagogiskt centrum i Järfälla.

Datum: Torsdagen den 11 oktober, kl 13:00-19:00.
Kostnad: Kostnadsfritt för deltagarna. Vi bjuder på kaffe och kaka på eftermiddagen  och en matig macka och dryck i samband med kvällens filmvisning.
Plats: Filmhuset, Borgvägen 1-5, T-bana Karlaplan
Information och anmälan: Charlotte Carlsson, Film Stockholm.

2018-04-19