Hoppa till huvudinnehåll

Nätverksträff för dig som visar film i Stockholms län

Nätverksträff för biografer och andra som visar film. Foto: Ulf Slotte

Välkommen till vårens nätverksträff för visnings- och biograffrågor på USINE konferens på Södermalm, måndagen den 28 maj.

Missa inte chansen att träffa branschen och lyssna på spännande föredrag och samtal. Träffen riktar sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med att sprida eller visa film. Deltagandet är gratis och vi bjuder på en middags-wrap.

Vill du komma? Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se senast den 24 maj. Kan du inte komma klockan 17.00 går det bra att ansluta när det passar.

Tid: Måndagen den 28 maj, klockan 17.00-20.00,
Plats: USINE konferens, Södermalmsallén 36-38, tunnelbana till Medborgarplatsen eller Pendeltåg till Södra station


Program:

 • 16:30. Dörrarna öppnar.
  Vi bjuder på middags-wrap till alla deltagare
 • 17:00 .Välkommen.
  Presentation Film Stockholm och kvällens program.
 • 17:05. Biljettsystemet RosettaPOS.
  Eyvind Ljungquist, Nordic Sales Director på Unique Digital berättar om det nya biljettsystemet RosettaPOS som Unique har utvecklat exklusivt för biografer
 • 17:50. Skolbio i Stockholms län. 
  Ulf Slotte, Film Stockholm, berättar om Film Stockholms kartläggning av Skolbion i Stockholms län
 • 18:00. Publikstrategi seminarium.
  Olle Agebro från Fyrisbiografen i Uppsala berättar om det projekt där biografen ökade sin publik med 50% på ett år. Med utgångspunkt i Fyrisbiografens projekt samtalar vi och genomför workshop kring hur en biograf kan lägga upp en publikstrategi. Medverkar gör också Elin Torestad, handläggare för publikarbetesstödet på Filminstitutet och berättar hur biografer kan söka stöd för sitt publikarbete och hur de kan lägga upp en ansökan. Programpunkten utgår från biografperspektiv men andra som visar film som filmklubbar och festivaler är välkomna att delta också.
 • 19:00. Stim om musik i film och på biograf.
  Johnny Elfström, Key Account Manager på STIM berättar om STIM:s arbete och hur biografer bör och ska förhålla sig till musik I filmer och redovisning och ersättning till STIM.
 • 19:30. Diskussion om momshöjningen och teknikuppgraderingar.
  Diskussion om hur höjningen av moms på biografbiljetter har påverkat verksamheterna i Stockholmsområdet och hur behovet av nyinvesteringar i filmvisningsteknik blir allt mer aktuellt för många. Film Stockholm berättar också om en kommande kartläggning av filmvisningsverksamheternas behov.
 • 19:55. Avrundning, utvärdering
 • 20:00. Slut

 

 

 

2018-05-11