Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen på nätverksträff för dig som visar film i Stockholms län

Välkommen till höstens kostnadsfria nätverksträff för visningsfrågor! Missa inte chansen att träffa branschen och lyssna på spännande föredrag och samtal. Träffen riktar sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med att sprida eller visa film. Nu är programmet klart och presenteras nedan.

Deltagandet är gratis. Vill du komma? Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se senast den 26/11.

Den 28 november träffas vi på Zita salong 1 klockan 15.00-18.00.

Program

14.45
Dörrarna öppnar

15:00
Välkommen
Presentation av programmet och Film Stockholm                      

15.20                  
Biografverksamheter under uppstart berättar
Biografverksamheter under uppstart berättar om utmaningar, möjligheter och hur de tänker kring verksamheten
 
15:45                  
Goethe-Institutet om sitt filmutbud
Josefin Fürst, programkoordinator och ansvarig för Goethe-Institutets filmarkiv i Sverige berättar om institutets uppdrag att förmedla tysk film.
 
16:00                  
Varför är biografen viktig?
Samtal med Lars Palmér, förvaltningschef Kultur och Fritid på Sigtuna Kommun om varför det är viktigt med lokala biografer. Sigtuna kommun har drivit en aktiv politik för att det skall finnas digitala biografer i kommunens tätorter.
 
16:30                  
Att söka stöd från Filminstitutet
Biografhandläggarna Elin Torestad, Ramon Reissmüller och Ulrika Sundbäck berättar om filminstitutets stöd och hur biografer och andra sökande kan lägga upp ansökningarna. Vi får också information om hur tekniken utvecklas på visningsområdet och hur visningsverksamheter kan få stöd för att utvecklas.
 
17:00                  
Filmfestival på biografen. Hur och varför?
Agneta Mogren (Folkets Bio) leder ett panelsamtal om utmaningar och möjligheter kring samarbetet mellan biografer och filmfestivaler. Hur kan filmfestivalen sprida sitt utbud och hur förverkligar biografen den lokala filmfestivalen?
 
17:30                  
Det digitala filmarvet och visning av klassiker på biografen
Lova Hagerfors, chef på Tillgängligt Filmarv berättar om Filminstitutets arbete med att tillgängliggöra filmarvet för visning på biograf och hur biografen kan tänka kring visningarna.
 
18:00                  
Slut

2017-11-21