Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Film Stockholm Ulf Slotte!

Ulf Slotte
Film Stockholm har rekryterat en ny filmkonsulent för visning och spridning, Ulf Slotte, som tidigare har arbetat på bland annat Svenska Filminstitutet, Folkets Bio, Filmcentrum och Film på Gotland. Under 2015 genomförde han också utredningen ”Var visas filmen?” för Film Stockholms räkning. 
Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Vem är du?
- Jag är utbildad statsvetare och har jobbat med biograf- och filmfrågor i ett tiotal år på bland annat Film på Gotland och Svenska Filminstitutet. Jag brinner för filmen och tycker att mötesplatsen och den kollektiva upplevelsen som biografen utgör är otroligt viktig, inte minst i vårt digitala och i många fall individualistiska medielandskap. 

Vad ska du göra på Film Stockholm?
- Mitt uppdrag handlar om att främja att film sprids och visas i hela Stockholms län och att en mångfald av berättelser når sin publik men också att det ska finnas ett utbud av film och rörlig bild i hela länet och inte primärt i Stockholms city. Bland annat kommer jag att bygga upp nätverk för visningsfrågor för att olika aktörer ska komma i kontakt med varandra men också arbeta med att stötta länets kommuner till att medvetet arbeta med filmen.

Vad gör du när du inte jobbar?
- Jag har tre småbarn som tar mycket av min lediga tid men när möjligheten finns tycker jag om att vara ute i naturen, paddla kajak och inte minst ta del av stadens kulturutbud. Jag är också en föreningsmänniska och tycker om att ha många bollar i luften.
2016-12-27