Hoppa till huvudinnehåll
Nu är programmet till STOCKmotion filmfestival 2018 här.

I dag släpper vi programmet till STOCKmotion filmfestival 2018, som äger rum på Filmhuset den 12-13 oktober. I år tävlar 89 filmer om en prispott på totalt 800 000 kr!

Kompetenscentrum för kultur och hälsa bjuder in till infofrukost

Arbetar du med unga vuxna i Stockholms län som har erfarenhet av psykisk ohälsa? Skulle du vilja ge dem möjlighet att göra film. Då ska du ta chansen och komma på vår infofrukost på Usine Conference den 18 oktober.

Biografen Zita. Foto: Folkets bio

Under hösten-vintern 2018-2019 arrangerar Film Stockholm en vidareutbildning för biografmaskinister och biograftekniker. Utbildningen består av fyra kurstillfällen på biografer i Stockholms län. 

Skolfilmsfestivalen på Filmhuset

Den 5 oktober är sista dagen för lärare och pedagoger som vill skicka in klassens filmer till årets skolfilmsfestival på Filmhuset - en festival för film skapad i skolan, från förskoleklass till gymnasiet. De bästa bidragen kommer att visas på Bio Victor i Filmhuset, fredag den 12 oktober, som en del av STOCKmotion filmfestival.

Film Stockholm håller VR-workshop i Österåker. Foto: Ali Qurashi

Den 20 september arrangerar Stockholms stads kulturförvaltning Kolla kultur - en årlig inspirations- och utbudsdag för dig som arbetar i förskola och skola - på Kulturhuset Stadsteatern. Vid Film Stockholms bord kan du testa VR-headset och lära dig mer om hur du kan använda film och filmpedagoger i din klass. 

Sommarjobbare i Botkyrka i arbete. Foto: Karin Svensson.

Fredag den 12 oktober premiärvisas årets sommarjobbsfilmer på Bio Mauritz i Filmhuset under STOCKmotion filmfestival/film-som-sommarjobb. Det är filmer som producerats av sommarjobbande ungdomar från Botkyrka, Haninge, Nacka, Nynäshamn, Stockholm och Österåker, med stöd av handledare från Film Stockholm. 

Ur filmen Just Charlie.

Den 24 september och 24 oktober bjuder Film Stockholm och Stockholms stads kultur- och utbildningsförvaltning in till två specialkvällar för filmintresserade lärare, skolpersonal och personal på fritids- och ungdomsgårdar på Klarabiografen i Kulturhuset Stadsteatern.

Ur filmen Jimmie. Foto: TriArt Film

I höst erbjuds Stockholms högstadie, gymnasieskolor, fritids- och ungdomsgårdar kostnadsfria skolbiovisningar. Förhoppningen är att fler ska upptäcka skolbions och filmens möjligheter till reflektion, kunskapsinhämtning och eget skapande.

Malin Nygren, ansvarig för filmkulturellt stöd för barn och unga på Svenska Filminstitutet. Foto: Stefan Karlsson

Välkommen på ansökningsfika på Film Stockholms kontor på Bergsunds strand 39 den 18 september, från kl 15. Vi bjuder kaffe, bullar och råd för dig som funderar på att ansöka om filmkulturellt stöd för barn och unga från Svenska Filminstitutet.

Filmbasens kontor i Alby. Foto: Stefan Karlsson

Äntligen är www.filmbasen.se uppe igen! Ni som hört av er med frågor om vårt projektstöd kan alltså logga in och söka det som vanligt. Deadline för denna omgång är som tidigare uppgetts den 12 september. Eventuellt kan ni behöva rensa cache-minnet, eller klicka på knappen "retry for liveversion", på er webbläsare för att sajten ska fungera felfritt. 

Sidor