Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 223-64247

STOCKmotion

STOCKmotion är en ny filmfestival i Stockholm. Här tar filmskapare i alla åldrar plats på vita duken och förutom film och festligheter bjuds det även på aktuella seminarier och en rad nätverksmöjligheter.

STOCKmotions vision är att skapa en lustfylld rörelse kring den rörliga bilden, och därtill beröra både djupt och brett.

Kortfilm har ett självklart fokus då formatet är en konstform som väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändras. Ny och billigare teknik har dessutom gjort det möjligt för fler filmskapare, allt från pensionärer till skolbarn, att uttrycka sig. Låt dig överraskas av deras berättelser, som varvat med verk av professionella filmare bildar ett mångfasetterat pärlband av fantastisk film.

STOCKmotion tar vid efter festivalerna Vårrullen och Filmgala Norr och blir också den självklara platsen för Stockholms läns regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen. Skolklasser är varmt välkomna att delta och att titta på film under Stockmotion filmfestival.