Hoppa till huvudinnehåll

4/12: Nätverksträff för dig som visar film

Ridå på biograf.

Nu är programmet klart till nätverksträffen för dig som visar film i Stockholms län. Nätverksträffen går av stapeln den 4 december klockan 16:30 - 19.00 på Bio Rio vid Hornstull.

Missa inte att höra om de två högintressanta rapporter som Filminstitutet släppte i oktober. Den första är en sedan länge utlovad rapport om konsekvenserna av biografmomsens höjning – En första analys av den höjda momsen på biografintäkter. Den andra – Varför når inte svensk film en större publik? – är en djupanalys av den svenskproducerade filmens allt mindre andel av publiken på bio.

Arrangemanget är gratis. Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se
4 december kl 16:30-19.00
Bio Rio, Hornstulls strand 3

Följ och sprid gärna vårt Facebook-evenemang.

 

Program

16:30
Välkommen
Presentation Film Stockholm och kvällens program
 
16:45
En första analys av den höjda momsen på biografintäkter
Ulrika Sundbäck från Filminstitutet presenterar resultatet av den första undersökningen av den höjda biografmomsens konsekvenser och rapporten En första analys av den höjda momsen på biografintäkter
 
17:15
Varför når inte svensk film en större publik?
Helena Simonsson från Filminstitutet presenterar rapporten Varför når inte svensk film en större publik?
 
17:45
Nya biografer berättar
Representanter från nya spännande biografverksamheter i Stockholm berättar om sitt arbete och sina framtidsplaner. Möt representanter från Bio Kuben, Bio Valentino och Almas Park!
 
18:10    
Kontextuella visningar
Filmfestivalen CinemaQueer har under de senaste åren utvecklat ett spännande koncept med kontextuella filmvisningar där filmen visas i ett sammanhang och med en inramning som förstärker filmupplevelsen. Melissa Lindgren och Oscar Eriksson från CinemaQueer berättar om deras arbete och erfarenheter med kontextuella visningar.
 
18:50          
Frågor, diskussion

19:00
Slut

2019-11-27