Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning: Så använder du kameran som verktyg för lärande

Linda Sternö

Linda Sternö från Barnfilmsskolan, Akademi Valand, berättar och visar exempel på hur kameran kan användas som verktyg för lärande och om filmskapande i möte mellan generationer och kulturer.

”Redan från tidig ålder ser vi väldigt mycket bilder som påverkar hur vi uppfattar världen och då är viktigt att kunna ta bilder och avläsa bilder på ett medvetet sätt. Vägen till det kritiska tänkandet är att lära sig hur kameran fungerar. Kan man det så kan man också skildra.”
 
Linda Sternö är filmare och arbetar som lektor på inom ämnet film på Akademin Valand, Göteborgs Universitet. Hon är också ansvarig för Barnfilmsskolan som 2016 fick ta emot Guldbaggegalans pris Gullspira för enastående insatser för barnfilmen. 

Linda Sternö berättar i sin föreläsning om hur kameran kan användas som verktyg för lärande. Den som sedan vill testa att använda filmskapande i verksamheten är  välkommen att anmäla sig till någon av höstens workshops (se nedan).

Målgrupp: Personal på Stockholms stads fritidshem eller förskolor.
Plats: Biografen Victoria, Götg. 67
Tid: Onsdag 4 oktober kl 9.00-10.15, kaffe och smörgås från 8.30
Bokning och information: charlotte.karlsson@sll.se/070 484 22 09

Ta gärna med en laddad Ipad eller smartphone så kan du vara med på några lätta övningar på plats.

***

Erbjudande till ditt fritidshem: Gör en egen kortfilm – låt barnen vara kreativa med Ipad

Vill ni utveckla barnens och personalens filmkunskaper och lära er att använda iPads på ett kreativt sätt? Missa inte tillfället att ge barnen på fritids möjlighet att få kliva in i rollen som filmskapare och få tekniska grundkunskaper och inspiration för att fortsätta med filmaktiviteter.

Under hösten erbjuder Stockholm stad alla stadens fritidshem en kostnadsfri workshop i praktiskt filmskapande. Workshopen anpassas efter barnens och personalens förkunskaper och kan kopplas till valfritt tema. Det är enkelt att filma och redigera med iPads. Tekniken möjliggör att alla kan göra sin egen film.

Målgrupp: Barn i åldern 9-12 år. Plats: På fritidshemmet. Datum: Löpande efter behov under hösten. Tid: ca 3-4 tim. Tid kan anpassas efter fritidshemmets behov.  Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs. Teknik: Med fördel iPads som finns på skola/fritidshem. Ipads kan också lånas av arrangören. 
Bokning och information: FilmCentrum: Linda Lindgren (linda@filmcentrum.se/073 682 75 02). www.filmcentrum.se

2017-09-27