Hoppa till huvudinnehåll

Hej Josefine Alm, ny filmpedagogisk konsulent på Film Stockholm!

Josefine Alm. Foto: Privat.

Josefine Alm är ny filmpedagogisk konsulent på Film Stockholm. Hon vikarierar för tjänstlediga Charlotte Carlsson. 

Hej Josefine, berätta vad du ska göra på Film Stockholm!
– Jag jobbar som konsulent för filmpedagogik. Det innebär att jag arbetar för att alla barn och unga i Stockholms län ska bli filmkunniga, att de ska få möjlighet att se, samtala om och skapa film och på så sätt lära och utvecklas genom rörliga bilder. Både i skolan och på sin fritid. Mitt jobb handlar om att sprida kunskap om filmpedagogik till kommunerna i regionen, bland annat genom att arrangera fortbildningar och nätverksträffar. Jag kan även hjälpa till med att utveckla idéer till filmpedagogiska projekt. Hur skolorna kan arbeta mer med film och rörlig bild som pedagogiskt verktyg, hur vi kan utveckla filmkurser i kulturskolan eller få mer kunskap om film på biblioteken.

Vem är du och vad har du gjort tidigare?
– Jag är en social och positiv projektledartyp som gillar att ha koll på det mesta. Jag kommer närmast från Svenska Filminstitutet där jag har jobbat som projektledare på avdelningen Film och samhälle med att öka filmkunnighet bland barn och unga i hela landet. Innan dess arbetade jag som Kulturstrateg i Solna stad, så jag kommer in i den här tjänsten med både ett kommunal och nationellt perspektiv.

Vem kan vända sig till dig?
– Alla som vill arbeta med film och filmskapande med barn och unga, i skolan och på deras fritid. Det kan vara tjänstepersoner i kommunerna, filmpedagoger eller lärare.

Nåt annat vi borde veta om dig?
– Från början är jag utbildad mediepedagog från Konstfack och har undervisat i film och rörlig bild på gymnasiet, så jag är glad över att komma tillbaka till de pedagogiska frågorna!

Välkommen, Josefine!

2019-10-07