Hoppa till huvudinnehåll

Kulturkatalogen

Bild från Kulturkatalogen.

Genom Kulturkatalogen kan du som lärare, kultursamordnare eller bokare av skolbio få koll på aktuella filmer som finns i distribution för skolbio. Film Stockholm uppdaterar urvalet varje termin vilket underlättar för dig som skolbioarrangör. Filmerna är kategoriserade och sökbara utifrån ett antal kriterier som målgrupp och relevant ämne. I katalogen finns länk till trailer och eventuell lärarhandledning samt bokningsuppgifter till distributör och kostnad för visning. För att boka en film för skolbio behöver du som arrangör själv ta kontakt med distributören, kontaktuppgifterna finns med i presentationen av respektive film. Ange vilken film du vill boka och när ni vill visa den. 

Är visningen på en annan plats än en biograf kan det vara andra frågor som tillkommer, som vilket format filmen kan visas i och hur den ska levereras. 

Till Kulturkatalogen,

Film är en färskvara 

Att en film har haft premiär i Sverige (på biograf, dvd, streaming etc.) betyder inte att den finns tillgänglig att boka för all framtid. Film är en färskvara och distributionsbolagen har kvar filmer i distribution så länge filmen är aktuell eller så länge det finns ett intresse.

2020-08-21