Hoppa till huvudinnehåll

Nu kan alla skicka in sin film till STOCKmotion

Stockmotion

2014 anordnades STOCKmotion första gången och Stockholms län fick en egen festival för filmentusiaster i alla åldrar. Nära 2000 besökare kom, flera fullsatta visningar och seminarier samt responsen vi har fått har gjort det tydligt att länets alla filmskapare, filmpedagoger, bransch och filmintresserade längtat efter en mötesplats för film.

Nu laddar vi inför STOCKmotion 2015 den 2-3 oktober på Filmhuset, och det har blivit dags att skicka in bidrag till årets festival.

Kategorier:
27 år eller äldre: 27+
20-26 år, tungvikt
16-19 år, mellanvikt
13-15 år: lättvikt 2
6-12 år: lättvikt 1

Filmerna får vara max 15 minuter långa och filmskaparna måste bo eller studera i Stockholms län.

Det är lätta att anmäla din film till STOCKmotion. Fyll i anmälningsformuläret på hemsidan och klistra in en länk till ditt bidrag som kan finnas på YouTube, Vimeo eller liknande. Om du vill går det att göra filmen privat, så att bara de som får länken kan se. Det finns inga krav på teknik utan alla filmer är välkomna, det spelar ingen roll om filmen är gjord med mobiltelefon eller med en proffskamera.  

Deadline för att skicka in bidrag är 20:e maj. Det finns alltså fortfarande gott om tid för filmskapande i skolor, på fritids och hemma för att skapa ditt eget bidrag.

STOCKmotion är ett fantastiskt tillfälle för barn och unga att få visa sina filmer på en stor bioduk under festliga former, få feedback av filmpedagoger och prova på filmrelaterade aktiviteter!  

Under juni kontaktar vi alla som har skickat in sina filmer till festivalen. Vi reserverar oss rätten att göra ett urval bland de inskickade filmerna för att få en bred mångfald på stilar, genrer och filmskapare på festivalen.

Läs mer om STOCKmotion: www.stockmotion.se 

Har du frågor? Mejla Rafael Franco rafael.franco@filmstockholm.sll.se

 

2016-12-27