STOCKmotion filmfestival är här – så ser du årets digitala festival

Publicerad: 2020-10-14

Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.
Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.

Nu börjar den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som visar filmer av regissörer baserade i Stockholms län. Årets festival hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se nya talanger och etablerade favoritregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

Årets festival hålls digitalt på STOCKmotion.se. Vi kommer att strömma filmerna live med en frågestund med regissörerna efter varje film. Ta chansen att ställa din fråga till regissörerna efter visningarna! Filmerna går inte att se i efterhand och visas bara en gång. Kolla festivalprogrammet noga så att du inte missar något!

– Fördelen med det digitala festivalformatet är att fler än vanligt får chansen att ta del av årets fina filmer och seminarier. För att få plats med allt utan krockar utökar vi festivalen till fyra dagar, säger Joakim Blendulf, chef för Film Stockholm/Filmbasen, som arrangerar STOCKmotion.

Så ser du filmer och seminarier

Alla filmer (inklusive Q&A) och seminarier kommer livesändas på startsidan på STOCKmotion.se. Det är gratis att se allt på festivalen och det behövs inget konto för att kunna ta del av innehållet på festivalen. Vissa seminarier kräver föranmälan, läs informationen noga för det du vill se.

Filmerna går inte att se i efterhand och visas bara en gång. Se hela festivalprogrammet här: http://www.stockmotion.se/program-2020

***

Festivalfakta: STOCKmotion 2020

STOCKmotion filmfestival 2020 äger rum 14-17 oktober på www.STOCKmotion.se, där vi visar årets filmer och seminarier.

Se hela STOCKmotion-programmet på www.STOCKmotion.se.

Årets affischbild kommer från filmen Hållbart professionell av Sebastian Johansson Micci.

Om STOCKmotion filmfestival

Film Stockholm/Filmbasen arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Vår vision är att festivalen ska skapa en lustfylld rörelse kring den rörliga bilden och beröra både djupt och brett.

Vi låter kortfilmen stå i fokus då den väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändras samt att ny och billigare teknik har gjort det möjligt för fler filmskapare, från pensionärer till skolbarn, att uttrycka sig. Välkommen att överraskas av både nybörjare och mer professionella filmares fantastiska berättelser!

STOCKmotion är även Stockholms läns regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen.

Kontaktpersoner:

Rafael Franco, projektledare och filmprogramsansvarig STOCKmotion, 070-484 22 80, rafael.souza@sll.se.

Mikael Ström Jupiter, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen, 070-484 22 82, mikael.strom-jupiter@sll.se.

Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen, 070-484 22 08, joakim.blendulf@sll.se.

Huvudpartner: Filmtech

Samarbetspartners: ABF Stockholm, Filmcentrum, Ljud & Bildmedia, Ljudbang, OFF, Stockholms konstnärliga högskola, Video Assist Sweden, WIFT