Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 276-118228

Boka Kultur i vården

Film i vården är en del av Region Stockholms satsning Kultur i vården. Film Stockholm prövar metoder med filmen som verktyg där patienters delaktighet och egna skapande är i fokus.

Utifrån patienternas egna förutsättningar och önskemål, och i nära samverkan med vårdpersonalen, har vi varsamt mejslat fram våra olika pilotprojekt för film i vården. Flera av dessa projekt har sedan blivit en del av det ordinarie utbudet inom Kultur i vården och går att beställa genom programkatalogen. Ett av kulturförvaltningens uppdrag är att erbjuda kultur till de långvarigt sjuka i länet. Kulturförvaltningen kan erbjuda många kulturprogram som håller hög kvalitet - musik, teater, dans, film, högläsning med mera. Kommunala och privata vårdenheter kan välja mellan mer än 100 olika kulturprogram att boka till en subventionerat pris. Region Stockholms enheter erhåller programmen kostnadsfritt. Läs mer om kultur i vården på kulturförvaltningens hemsida.

Kulturnämnden ger även ekonomiskt stöd till kulturprojekt inom vården. Du kan läsa mer om projektstöd till kultur i vården här

Bild: Animatören Stanislaw Przybylski har planeringsmöte med deltagarna på Bergsunds vård- och äldreboende.