Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 222-118501

Visa din film

Skolfilmsfestivalen under STOCKmotion. Foto: Mikael Ström/Film Stockholm.

Visa film på biograf

Har ni gjort film i skolan, kulturskolan eller annan fritidsverksamhet och vill visa era filmer på biograf? Då kan ni anmäla er till STOCKmotion

STOCKmotion är en kortfilmsfestival för filmskapare i alla åldrar. Är du mellan 6-15 år kan du visa din film i kategorin "Lättvikt".  Är du mellan 16-19 år kan du tävla i "Mellanvikt" som även är Stockholm läns regionala uttagning till den nationella NovemberfestivalenLäs mer om regler och hur du anmäler dig på STOCKmotion.se.

Stockholm filmfestival Junior erbjuder också en möjlighet att visa film av barn och unga. Läs mer hos Stockholms filmfestival.  

Vill du ordna en egen visning för just din skola eller kulturskola? Kontakta någon av Film Stockholms konsulenter för rådgivning och stöd.

Noomaraton – tävlingen där du gör film på tid! 

Noomaraton är en nationell filmtävling som arrangerats sedan 2000 där du gör film på tid. Alla kan delta, oavsett ålder eller filmerfarenhet. I lag om max 4 personer har ni 24 timmar på er att göra en film på 5 minuter utifrån förutsättningarna som ges vid tävlingsstart:
Ett givet tema 
Tre platser där filmen ska utspela sig 
Tre föremål som ska figurera i filmen på något sätt.  

Noomaraton äger rum varje år under en helg i början av september. 
En regional jury utser två filmer från respektive region som kvalificeras till riksfinalen. Vid riksfinalen på Filmhuset i Stockholm utser riksjuryn en nationell vinnarfilm.

I Stockholms län är Fanzingo regional arrangör. Läs mer på fanzingo.se.