Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116829-118503

Filmfestivaler

Flera av länets festivaler erbjuder skolbio. Vi vill tipsa lite extra om dessa festivaler med film för barn och unga:  
 

Stockholm filmfestival Junior 

Stockholms filmfestival Junior har som mål att sprida kvalitetsfilm för barn och unga. Under en vecka visas film från hela världen i biografer runt om i Stockholm för grundskolor och gymnasier - med fri entré. Stockholm filmfestival junior arrangerar även filmverkstäder och kortfilmstävlingen ”1 minut film” för att inspirera till filmskapande redan i tidig ålder.

Länk till festivalen.

Tempo Dokumentärfestival

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Här presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer. Under festivalen erbjuds skolbiovisningar och workshops för unga.

Länk till festivalen.

Animationsfestival REX

Här får en möjlighet att njuta av animeringskonst från hela Europa. En av REX ambitioner är att krympa klyftan mellan rörlig bild i konst och film. Här kan du se både dokumentär eller experimentell animation. Festivalen erbjuder både skolbiovisningar och animationsworkshops för Stockholms skolelever i högstadiet och gymnasiet. Workshops arrangeras i samarbete med Animationsakademien och äger rum i ungdomsbiblioteket Lavas utrymmen, är ett fantastiskt tillfälle för elever att prova på att skapa sina egna animationer i stop-motion.

Länk till festivalen.