Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116827-118546

Filmpedagogik

Filmpedagogik handlar om att ge barn och ungdomar möjlighet till kvalitativa filmupplevelser, att få lära sig om den rörliga bildens språk och att själv få uttrycka sig genom rörliga bilder. Det handlar om att få möjlighet att se, samtala om och skapa film.  

För att kunna tillgängliggöra oss information och kunskap i dagens bildsamhälle behöver vi ha verktyg för att kunna förstå och tolka rörliga bilder. Filmpedagogik har därför en viktig roll som demokratiarbete. Filmpedagogik hjälper oss förstå filmens språk och dess roll i samhället. 

Film Stockholm arbetar för att alla barn och unga i Stockholms län ska få möjlighet att förstå och uttrycka sig genom rörliga bilder, både i skolan och på fritiden. Detta gör vi bland annat genom att stötta länets kommuner genom förmedling av filmpedagogiska tjänster, som omvärldsbevakare och resurs vid stödansökningar. Vi kan hjälpa till med kompetensutveckling och genom att stötta arbetet med skolbio och eget skapande av film i skolan, på kulturskola eller bibliotek. 

För frågor om film i skola och fritid, vänligen kontakta Linda Lindgren, konsulent för filmpedagogik på Film Stockholm.

Här finns kontaktuppgifter till Film Stockholms personal.