Hoppa till huvudinnehåll
Stillbild ur VR-upplevelsen från Konserthuset i Stockholm. I bilden är betraktaren placerad mitt i en spelande symfoniorkester. Foto: Film Stockholm.

Fobibehandling, upplevelser för äldre och tillgängliggörande av kulturarv – så kan VR användas i vården

VR-tekniken har tagit stora steg framåt de senaste åren, och nu upptäcker fler och fler hur den nya tekniken kan användas inom vård och omsorg. Film Stockholm har drivit flera VR-projekt och vi berättar gärna om våra erfarenheter och söker även nya samarbeten.

Projekten som Film Stockholm har varit inblandade i har handlat om så olika områden som fobibehandling, tillgängliggörande av kulturarvsmiljöer och kulturupplevelser för äldre och elever i grundsärskolan. Vi har arbetat både med att utveckla metoder och för att främja användningen av 360-gradersfilm och virtual reality-teknik inom sektorn för vård och välbefinnande. Vi har samlat på oss en erfarenhetsbank och ett kontaktnät som kan vara till nytta för andra aktörer som vill prova på VR-tekniken.

Vi delar gärna med oss av tips på hur du kan implementera VR inom din verksamhet, och leda dig vidare. Att kontakta Film Stockholm kan vara ett första steg om man har frågor kring VR i vård och omsorg.

Läs mer om Film Stockholms tidigare och pågående VR-projekt, vilken typ av verksamheter vi kan samarbeta med och hur man kontaktar oss.