Hoppa till huvudinnehåll

Sista dagen att söka Filmbasens projektstöd

Filharmonins dag - nära musiken med virtual reality

Ta plats i Kungliga Filharmonikerna med hjälp av VR. Tänk dig att sitta mitt i en jätteorkester som spelar Gustav Mahlers storslagna Uppståndelsesymfoni! Här ges en exklusiv möjlighet att uppleva hur det känns med hjälp av virtual reality.

Plats: Gustav V:s salong, 

Ett samarbete mellan Konserthuset Stockholm, Kungliga filharmonikerna och Film Stockholm.

Läs mer >>

Nybörjarkurs för biografmaskinister, kurstillfälle 1

Efter årsskiftet kommer Film Stockholm att åter igen arrangera en omgång av den populära nybörjarkursen för biografmaskinister. Kursen kräver inte att du har några förkunskaper som maskinist och ger dig en introduktion till grunderna för filmvisning på biografen.

Studiebesök på Nordisk Film Bio

Den 21 januari bjuder Film Stockholm in till gemensamt studiebesök på Nordisk Film:s första biograf i Sverige, i Gränbystaden i Uppsala. Nordisk Film är dominerande biografaktör i Danmark och driver också en biografkedja i Norge. Under de närmaste åren är det Nordisk Films ambition att starta ett 10-tal biografer i Sverige.

Läs mer och anmäl dig här.

Nätverksträff för dig som visar film

Nu är programmet klart till nätverksträffen för dig som visar film i Stockholms län. Nätverksträffen går av stapeln den 4 december klockan 16:30 - 19.00 på Bio Rio vid Hornstull.

Film Stockholm på Folk och Kultur

Den 7 februari medverkar Film Stockholms chef Joakim Blendulf, Norrtälje kommunalförbund och vårdbolaget Tiohundra AB och berättar om projektet med göra VR- och 360-filmer från lokala miljöer för att användas inom äldreomsorgen, under Region Stockholms programpunkt 

Träff för filmklubbar

Film Stockholms träff för dig som driver en filmklubb, regelbundet visar film med institutionella rättigheter, eller som är på gång att starta en ny filmklubbsverksamhet! 

Anmäl dig till ulf.slotte@sll.se senast den 11 januari 2019. Deltagande är gratis.

Infofrukost: Låt unga med psykisk ohälsa göra film!

Infofrukost för dig som arbetar med unga vuxna med erfarenhet av psykisk ohälsa inom Stockholms län.  Ett arrangemang som sker i samarbete mellan Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Film Stockholm och mediehuset Fanzingo.

Anmäl om du vill till Ulrika Lindblad på Kompetenscentrum för kultur och hälsa senast den 12 oktober.

 

Film Stockholm på plats under Kolla Kultur

Film Stockholm bjuder vi på kulturupplevelser i VR och information om hur du kan använda film och filmpedagoger i din klass under Kolla Kultur - Kulan i Stockholm stads årliga inspjrations- och utbudsdag för personal inom skola och förskola.

Anmäl om du vill komma till Kolla Kultur här.

 

 

Filmkväll för lärare och personal på fritidsgårdar

Lärare, skolpersonal och personal på fritids- och ungdomsgårdar välkomnas till Klarabiografen för filmvisning, föreläsningar och lättare förtäring.

Film Stockholm och Stockholms stads kultur- och utbildningsförvaltning kommer bland annat presentera skolbiokampanjen, det filmskapande integrationsprojektet Ung i Stockholm.

Avslutningsvis visas skolbiofilmen Jimmie.

Sidor