Hoppa till huvudinnehåll

Gratis skolbio i Stockholm i höst

Ur filmen Jimmie. Foto: TriArt Film

I höst erbjuds Stockholms högstadie, gymnasieskolor, fritids- och ungdomsgårdar kostnadsfria skolbiovisningar. Förhoppningen är att fler ska upptäcka skolbions och filmens möjligheter till reflektion, kunskapsinhämtning och eget skapande.

Jobba hos oss!

Vi söker visningskonsulent och kommunikatör

Två tjänster är just nu utlysta hos Film Stockholm. Den ena tjänsten är som Visningskonsulent på 80% och du kan läsa mer om tjänsten och hur du ansöker här. Den andra tjänsten är som Kommunikatör på 100% och går att läsa mer om tjänsten och hur du ansöker här.
 

Seminarium på Fårö i september kring barn och ungas filmskapande

Bild från filmen Dyke Hard

För tredje året i rad arrangeras ett seminarium på Fårö kring barn och ungas filmskapande. Årets seminarium har fokus barns och ungdomars produktion av rörlig bild och på hur och av vem dessa produktioner konsumeras. Seminariet tar också pulsen den professionella produktionen av film för barn och unga.

Film Stockholm tar sommarlov

Två personer cyklar i motljus

Nu är sommaren äntligen här och också vi på Film Stockholm ska ge oss ut i sommarsverige för sol, bad, välbehövlig vila och spännande somriga upptäcksfärder. Det gör att det kan dröja innan du får svar på mail eller telefonkontakt med oss som arbetar här. Ha en underbar sommar, så hörs och ses vi i augusti igen!

STHLM Debut stöder framtidens filmsuccéer – här är årets utvalda projekt

Deltagare och ledare i STHLM Debut, omgång 6. Foto: Mikael Ström/Film Stockholm.

De flerfaldigt Guldbaggebelönade Tjuvheder och Förvaret har gjort det – och nu senast den kritikerhyllade Dröm vidare. Alla tre filmerna har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut. Nu är det klart vilka filmer som valt ut till STHLM Debut, omgång 6.

Välkommen på nätverksträff för dig som visar film i Stockholms län

Klarabiografen i Stockholm. Foto: Mikael Ström/Film Stockholm.

Film Stockholm bjuder in till nätverksträff eftermiddagen den 10 maj där olika aktörer från filmbranschen berättar om nytt som händer på deras respektive verksamhetsområde. Eftermiddagen blir också ett tillfälle att träffa andra som visar film och utbyta erfarenheter med varandra.

Filmbasen-stödda Push it tävlar på filmfestivalen i Cannes

Filmbild ur Push It. Foto: Ragna Jorming.

För andra året i rad har en film som fått stöd av Filmbasen/Film Stockholm valts ut till att tävla om Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. Julia Thelins Push It har chansen att vinna världens mest prestigefyllda kortfilmspris.

Anmäl dig till Film i skolan-dagen 2017

Ur Dröm vidare. Foto: Alexandra Aristarhova.

Hjärtligt välkomna till en filmpedagogisk inspirationsdag för dig som jobbar eller vill jobba med film i skolan. Årets tema är "Film över alla gränser" där vi visar på filmens kraft, nödvändighet och gränsöverskridande möjligheter. Välkommen till Film i skolan-dagen den 19 april på Filmhuset.

EU-projektet RIBS söker handledare i kulturproduktion och entreprenörskap

Foto: Sean Sigfried (RIBS Participant)

Jobba med Film Stockholm i EU-projektet RIBS (Rolling Images in Business Startups)! Din uppgift blir att ge handledning till ungdomar i åldrarna 15-18 år och hjälpa dem att starta studentföretag inom den kulturella och kreativa sektorn.

Rosa Fernandez ny filmkonsulent på Filmbasen

Rosa Fernandez. Foto: Ester Martin Bergsmark.

Under 2017 utökar Filmbasen stödet för kort- och dokumentärfilm och tar samtidigt bort den tidigare åldersgränsen. I samband med detta anställs Rosa Fernandez som filmkonsulent med ansvar för stödhandläggningen. Uppdraget är ett förordnande på två år.

Sidor