Hoppa till huvudinnehåll

Vidareutbildning för biografmaskinister och biograftekniker

Biografen Zita. Foto: Folkets bio

Under våren 2019 arrangerar Film Stockholm en vidareutbildning för biografmaskinister och biograftekniker. Utbildningen består av fyra kurstillfällen på biografer i Stockholms län. 

Den riktar sig till dig som kan grunderna för filmvisning på biografen, men vill lära dig mer och ta ett större ansvar. Kursen tar vid där Film Stockholms nybörjarkurs för biografmaskinister slutar.

Kursinnehåll

Vi ger dig kunskap om tekniken på biografen, DCP:er, KDM:er, felsökning, signalkedjor, fördjupad kunskap om ljud, bild och grundläggande el-lära på biografen, konferensteknik, alternativa format samt en fördjupning om framtiden för teknik på biografen. Vi kommer också att fokusera på den tekniska presentationen av filmen och publikens upplevelse. Alla som genomfört kursen kommer att få ett kursintyg.

Kostnad

500 kronor per deltagare

Anmälan

Skickas till e-postadress: ulf.slotte@sll.se. Beskriv där kort din roll på biografen, hur länge du jobbat, hur mycket du kan i dag och vad du har för förväntningar på kursen. Sista anmälningsdag är den 12 januari 2019.

Tid och plats

Kursen består av fyra delar som är uppdelade på fyra tillfällen. Deltagarna arbetar aktivt på den egna biografen mellan kurstillfällena och får med sig uppgifter de ska lösa till nästa kurstillfälle.

Kurstillfälle 1: Lördag 19 januari, klockan 12.00-15.00, på Årsta Folkets Hus i Årsta
Kurstillfälle 2: Lördag 9 februari, klockan 12.00-15.00, på biograf Zita i Stockholm
Kurstillfälle 3: Lördag 23 mars, klockan 12.00-15.00, på biograf Zita i Stockholm
Kurstillfälle 4: Lördag 13 april, klockan 12.00-15.00, på biograf Zita i Stockholm

 

2018-12-04