Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116816-118532

Nytt teknikstöd till filmvisningar

Film Stockholms visningsutrustning. På bilden syns den portabla duken, projektorn och bluray-spelaren. Foto: Film Stockholm.

Film Stockholm har ett teknikstöd i form av projektor och filmduk till arrangörer för icke-kommersiella visningsarrangemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet och utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik. 

 
Utrustningen består av: 
Projektor: NEC PA803U med en ljusstyrka på 8000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1.46:1 till 2.95:1. Projektorn behöver 220v 1fas ström och drar 542W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, displayport samt RGB-ingångar
Filmduk Kingpin FFS600-16:9 på stativ. Duken har bildförhållandena 16:9 och har måtten 600 x 338cm vilket motsvarar 271”. Duken bör skyddas vid regn genom att placeras under tak eller liknande.
Blu-rayspelare Yamaha BD-S681 (region B)
 
Du kan spela upp filmmaterial från valfri uppspelningskälla som en laptop eller mediaspelare. DVD- eller blu-rayfilmer kan spelas upp på den medföljande blu-rayspelaren.
 
Observera att högtalare för närvarande inte finns att tillgå för utlån.
 
Utrustningen går att använda både inomhus och utomhus och kablage, manualer och instruktioner medföljer vid utlån. 
 
Utrustningen är förpackad i metallförstärka trälådor och har måtten (längd x höjd x djup i centimeter) 160x40x60 (filmduken), 60x25x46 (projektorn) samt 45x12x26 (blu-rayspelaren). Utrustningen ryms i en större herrgårdsvagn. Observera att duken i förpackning väger närmare 80kg. Lådan har rejäla hjul men ni bör vara två personer vid lyft.

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar för utrustningen finns att ladda ned i pdf-format här intill.

Så går det till att låna visningsutrustningen

Vid intresse för utlån, kontakta Film Stockholm filmkonsulent för visningsfrågor (se kontaktuppgifter nedan) och ange till vilket arrangemang ni vill låna utrustningen till, vilka datum ni är intresserade av samt beskriv kort vem som är arrangör och vilket syftet med arrangemanget är.
 
Avhämtning och återlämning av utrustningen sker hos Region Stockholms kulturförvaltning på Södermalmsallén 36 i Stockholm, alternativt ansvarar arrangör för att efter överenskommelse hämta utrustningen hos tidigare låntagare.
 
Film Stockholm förbehåller sig rätten att prioritera utlåning till arrangemang vi bedömer är värdefulla för visningsområdet i länet och kommer allmänheten till störst nytta. Vi prioriterar utlåning till arrangörer som har liten förmåga att på egen hand hyra eller köpa motsvarande utrustning. Utrustningen lånas inte ut till arrangemang med kommersiellt syfte. 
 
Kontakta Film Stockholms visningskonsulent vid intresse av att låna utrustningen: ulf.slotte@sll.se