Hoppa till huvudinnehåll
Stillbild ur filmen Greta. Foto: BR•F.

Två filmer med stöd från Region Stockhom genom Filmbasen har blivit uttagna till Venedigs filmfestival. Nathan Grossmans dokumentär Greta och kortfilmen Nattåget av Jerry Carlsson har båda fått Filmbasens projektstöd.

Stillbild från film om utbildningen i digital marknadsföring för biografer.

​I tider av stängda biografer och minskat publiktryck finns det tid till fortbildning. Biografcentralen erbjuder sedan i höstas en digital marknadsföringsutbildning för biografer och nu finns möjlighet att gå utbildningen med subvention från Film Stockholm.

Film Stockholms visningsutrustning. På bilden syns den portabla duken, projektorn och bluray-spelaren. Foto: Film Stockholm.

Film Stockholm har ett teknikstöd i form av projektor och filmduk till arrangörer för icke-kommersiella visningsarrangemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet och utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik. 

Flyer om STOCKmotion - deadline för lättvikt 10 september 2020.

STOCKmotion filmfestival har fått in nästan 200 filmer, stort tack till alla er som har skickat in så att det blev så många bidrag!

Men vi vill ge ytterligare en chans till de yngre filmskaparna, så alla ni som är upp till 15 år kan fortfarande skicka in era filmer för att tävla i kategorin lättvikt.

Bilder ur Den Pedagogiska Designbyråns verksamhet. Foto: Hanna Andersson, Mahdi Janipour/Imna Photo, Antonia Sehlstedt.

Välkommen till filmpedagogiskt frukostsamtal den 3 juni 10:00! Den här frukostträffen riktar sig till dig som arbetar med filmpedagogisk verksamhet för barn och unga i skola eller fritidsverksamhet. Ett digitalt möte där vi också fokuserar på det digitala – pedagogik och inspiration för dig som kommit igång eller funderar på att starta distansundervisning eller streama dina arrangemang.

STOCKmotion - skicka in din film senast 25 maj.

2020 års upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls den 16-17 oktober. På STOCKmotion är kortfilmer av filmare i alla åldrar baserade i Stockholms län välkomna.
Nu är anmälan öppen i alla kategorier. Deadline för att skicka in filmer är den 25 maj. 

Gustaf Skarsgård och Matias Varela som Martin Schibbye respektive Johan Persson i 438 dagar. Foto: Charlie Sperring.

Film Stockholm och Mediotekets gemensamma projekt med filmade filmhandledningar har resulterat i två stycken handledningar. Först ut var en handledning till filmen Till drömmarnas land av Victor Lindgren. Nu kommer handledningen till Jesper Ganslandts 438 dagar. Handledningen har ett tilltal direkt till eleverna och innehåller utvalda klipp med frågeställningar att arbeta vidare med i klassrummet efter filmvisning.

Josefine Alm. Foto: Privat.

Josefine Alm är Film Stockholms nya filmpedagogiska konsulent. Hon har vikarierat på tjänsten under hösten och har nu fast tjänst. 

Skylt med texten "BIO". Foto: Mikael Ström/Film Stockholm.

Driver du biograf eller arrangerar filmvisningar i någon annan form? Då finns det sannolikt stöd som ni kan söka för er verksamhet. Se gärna vår stödkalender för visningsaktörer för kommande deadlines och vart man vänder sig för att söka stöden.

Skärmdump från jobbannonsen på Region Stockholm rekryteringsplattform.

Vi söker filmpedagogisk konsulent till Film Stockholm, länets resurscenter för film och rörlig bild. Konsulenten arbetar med att utveckla formerna för hur man kan använda film och digitala uttryck som ett pedagogiskt verktyg för lärandet inom skolan eller på fritiden

Sidor