Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 214-117638

Skapande skola-paket

Bild på Skapande skola-paket. Foto: FilmCentrum.

Att se film i skolan, analysera, möta en regissör eller själv kliva i någon av rollerna bakom kameran är utmärkta pedagogiska metoder för att uppnå skolans mål och direktiv. Film kan vara en ingång till fördjupning i ett visst ämne i skolan. Att skriva manus kan vara ett sätt att utveckla sitt språk, att se en film som behandlar temat genus kan integreras i skolans likabehandlingsarbete och reportagefilm kan vara en metod för eleverna att redovisa sitt arbete i samhällskunskapen.

Om din skola vill arbeta med ett Skapande skola-projekt kan du kontakta oss för rådgivning. Vi kan hjälpa dig att hitta en filmare eller mediepedagog, ge förslag på metod och inriktning, hålla ett rådgivningsmöte med arbetslag/rektor/kultursekreterare. Har ni genomfört ett Skapande skola-projekt så kan vi hjälpa till med att arrangera en professionell och minnesvärd visning av barn och ungdomars egna produktioner, genom våra kontakter bland länets biografer.

Film Stockholm har tillsammans med FilmCentrum tagit fram ett antalbaspaket inom filmpedagogik för er som vill få in film i undervisningen. Våra filmpaket innehåller det som behövs för att genomföra ett filmarbete och som uppfyller Skapande skolas kriterier. Vi kan även skräddarsy för din skolas önskemål. Här kan ni läsa mer om de filmpaket vi erbjuder.

Mer information om Skapande skola och hur man söker stöd finns på Kulturrådets hemsida.

För frågor om skapande skola och om våra baspaket, vänligen kontakta Charlotte Carlsson