Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 259-117704

Vill du visa film i vården?

Stanislaw och rullatorer

Ibland kan det vara svårt att veta vad för typ av film som passar att visa i olika sammanhang. Kanske vet du vilket tema du är på jakt efter men hittar inte rätt titel. Film Stockholm kan komma med tips på filmer som passar till olika former av ämnen och frågeställningar, samt var du kan vända dig för att hitta den typ av filmer du eftersöker. Vi har också ett stort kontaktnät av filmpedagoger som kan leda samtal och fördjupa upplevelsen.

Att visa filmer för patienter kräver alltid institutionella rättigheter. Bokar du film genom Kultur i vården ingår dessa i avtalet. De erbjuder också portabel bioteknik som sätts upp plats. Bokar du filmer via en annan distributör för att visa på enhetens teknik måste du avtala institutionella rättigheter när du bokar filmen.

Swedish Film och FilmCentrum är två distributörer med erfarenhet från detta och som kan förmedla den typ av rättigheter du behöver för att visa film på en vårdplats. Att visa film för patientgrupper utan att ha rättigheter, t.ex. en dvd som köpts in för personligt bruk, är ett brott mot upphovsrättslagen.

För frågor om filmvisning i vården eller tips om passande filmer, vänligen kontakta Anita Hjelm.