12 februari: Filmkväll på Filmbasen med tema GIFF

Publicerad: 2020-01-14

Bilder från kvällens filmer.

Onsdagen den 12 februari bjuder vi in till filmkväll med kortfilmer som visas på Göteborg Film Festival och som fått stöd av oss på Filmbasen. I programmet visas Off Radar av Malin Levanon, A tale best forgotten av Tomas Stark, Du gamla, du fria av Dawid Ullgren, samt PARK av Vanja Sandell Billström och Lucia Pagano och Magnus är sexist av Hampus Hallberg och Emil Brulin som båda är med och tävlar i Startsladden.

Vi får även besök från festivalen: Maja Kekonius som är programmedarbetare på Göteborg Film Festival gästar oss och berättar om arbetet med programmet.

Passa också på att höra mer om vad som händer på Filmbasen under våren, det är många skoj och spännande arrangemang på gång.

Kom och mys, mingla och kolla kortfilm med oss!

KVÄLLENS PROGRAM:

17.30 Presentation av våren på Filmbasen, Maja Kekonius från Göteborg Film Festival gästar.
18.00 Filmvisning med efterföljande Q&A med filmskaparna. (Fikapaus i mitten, ca 20 min.)

Tid & plats: Onsdag 12 februari 17.30–ca 20.00 på Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.
Anmälan: Osa ditt namn och mail till osa@filmbasen.se senast mån 10 feb.
-Fri entré-

FILMER:

PARK av Vanja Sandell Billström och Lucia Pagano
15 min
(Startsladden)
Människor åker skridskor, dansar, leker, dricker, jobbar, tränar. En del är ensamma, andra tillsammans med vänner, familj eller kolleger. Ljudet från staden brusar i bakgrunden i en stilfullt filmad dokumentär som fångar essensen av vår vistelse i parken.

Magnus är sexist av Hampus Hallberg och Emil Brulin
12 min
(Startsladden)
Johan är nytillträdd ordförande för jämställdhetsgruppen på teatern. På sitt första möte med skådespelarensemblen erkänner han sina rasistiska och sexistiska fördomar för att skapa en utgångspunkt för diskussion i gruppen. Det sätter igång en kedjereaktion som inte går att stoppa.

Off Radar av Malin Levanon
15 min
(Swedish Shorts)
En gravid kvinna flyr från sin man. Hon försöker rädda sig själv och sitt ofödda barn genom att radera sin digitala identitet och gå under jorden.

A tale best forgotten av Tomas Stark
5 min
(Swedish Shorts)
A Tale Best Forgotten är baserad på en blodig ballad av den Skotsk-Amerikanska poeten Helen Adam. Vi ville göra en film som leker med idén om tid, som blandar det oskuldsfulla och det hemska på samma sätt Helen Adam gjorde i sitt arbete.
In a house by a river that lamented as it ran, Lived a father, and his daughter, and the dog-headed man…

Du gamla, du fria av Dawid Ullgren
13 min
(Swedish Shorts)
En grupp vänner anländer till en badstrand för ett nattdopp. Den glada stämningen förändras snabbt när några förbipasserande fäller en eventuell homofobisk kommentar. Karaktärerna dras åt olika riktningar med helt olika tolkningar av situationen. Vems upplevelse är värd mest? Vem äger sanningen?