Nyheter

Utveckla din kortfilm under Nya röster: Workshop i höst

2023-09-20

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under hösten 2023. 

Premiär för SVT:s dramasatsning Taelgia i helgen

2023-09-20
Grafisk bild med några av huvudkaraktärerna i Taelgia och titeln i versaler.

I helgen är det premiär för spänningsdramat Taelgia i SVT. Film Stockholm är samproducent till serien som skapats av Jens Östberg. Det här är den första av flera stora höstpremiärer för Film Stockholms samproduktioner.

Här är deltagarna i Film Stockholm Debut 3

2023-09-18
Syntolkning: Gruppbild på deltagarna i Film Stockholm Debut, omgång 3.

Den tredje omgången av talangutvecklingsprogrammet Film Stockholm Debut startar under hösten 2023. Programmet stöttar långfilmsdebutanter med både finansiell utvecklingsinsats och praktiskt projektstöd. Här är den nya omgångens utvalda projekt.

Paradiset brinner dubbelt prisad i Venedig

2023-09-11

Mika Gustafson, regissör för Film Stockholms samproduktion Paradiset brinner, vann två priser på Venedig filmfestival som avslutades i helgen.

Film Stockholms samproduktion Slow blir Litauens Oscarsbidrag

2023-09-08
Syntolkning: Stillbild ur SLOW. Greta Grineviciute och Kęstutis Cicėnas ligger i en säng och kysser varandra. Foto: Laurynas Bareiša.

Dramat Slow av Marija Kavtaradze har utsetts till Litauens Oscarsbidrag i kategorin bästa internationella långfilm. Slow är samproducerad av Film Stockholm och får svensk biopremiär den 10 november.

Pitcha ditt filmprojekt till branschen på Stockholm Talents

2023-09-05
Syntolkning: Bild med texten

Är du talang och i början av din karriär inom filmområdet? Har du en idé du vill komma vidare med? Nu finns ett fantastiskt tillfälle att pitcha dig själv och ditt projekt eller din idé för Stockholms professionella filmbransch. Deadline för ansökan är den 17 september 2023.

Film Stockholm 2021-2022 – en regional filmfond växer fram

2023-09-04
Syntolkning: Tre exemplar av skriften Film Stockholm 2021-2022.

Film Stockholm startade sin verksamhet 2021. Nu har vi producerat en skrift som sammanfattar huvudstadens nya regionala filmfonds första två år. 

Paradiset brinner utsedd till svensk Oscarskandidat

2023-08-31
Tre glada systrar kramar om varandra i gräset.

Paradiset brinner av Mika Gustafson är en av tre kandidater som kan bli Sveriges bidrag till en Oscar för Bästa internationella film. Paradiset brinner är samproducerad av Film Stockholm och får sin världspremiär på Venedigs filmfestival den 7 september.

Fem biopremiärer för Film Stockholms samproduktioner i höst

2023-08-23
Teamet bakom Paradiset brinner presenteras på scen i Filmhuset.

Under onsdagen presenterades höstens svenska biopremiärer av Svenska Filminstitutet. Av dessa är fyra samproducerade av Film Stockholm: Syndabocken, Paradiset brinner, Miraklet i Gullspång och Knyckertz och snutjakten. Dessutom får Slow av den litauiska regissören Marija Kavtaradze svenskbiopremiär i november.

Vill du vara coach för talangprogrammet Nya röster STHLM?

2023-08-22
Text på ljusblå bakgrund: Nya röster STHLM

Nya röster STHLM är ett talangprogram som vänder sig till filmare med mindre erfarenhet av filmskapande, men med historier och en vilja att skapa kortfilm. Programmet kommer bestå av 4–6 filmteam (filmprojekt) som under cirka ett år producerar varsin kortfilm. Nu söker vi en coach för den kommande omgången.