Nyheter

Storslam för Film Stockholms samproduktion Bullets på BUFF

2023-03-17
Syntolkning: En ung pojke brottas med två poliser utanför en röd buss.

Det blev storslam för långfilmen Bullets av Peter Pontikis när priserna delades ut på BUFF, Malmö barn- och ungdomsfilmfestival, på torsdagskvällen.

Två av Film Stockholms samproduktioner på CPH:DOX

2023-03-16
Syntolkning. Hans Blix sitter i en fåtölj och pekar mot kameran.

Film Stockholm är representerat av två samproduktioner under dokumentärfestivalen CPH:DOX i Köpenhamn. Blix not bombs av Greta Stocklassa och Megaheartz av Emily Norling har båda världspremiär på festivalen som pågår den 15-26 mars.

Pitcha din filmidé under filmfestivalen i Grimstad

2023-03-07
Gruppbild på förra årets pitchdeltagare i Grimstad.

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad i södra Norge 7-9 juni arrangeras Screen Talent Europe Pitching Forum. Sista anmälningsdag är den 2 april.

Filminspelningar ska lockas till Stockholms skärgård – “en outnyttjad oas”

2023-03-06
Syntolkning: Bild på person i skärgårdsmiljö med texten

Film Stockholm, Visit Stockholm och Stockholm Archipelago står bakom ett nytt koncept med syftet att göra Stockholms skärgård mer tillgängligt för filminspelningar. – Vi har en otrolig mångfald av miljöer i skärgården som bara väntar på att filmas – men många vet inte om att det går, säger Daniel Chilla, Film Stockholm.

Film Stockholm på Tempo Dokumentärfestival

2023-03-06
Syntolkning: Fyra unga kvinnor på barnkalas med ballonger.

Den 6 mars invigs Tempo Dokumentärfestival i Stockholm. Tre av Film Stockholms samproduktioner är nominerade till priser, och Film Stockholm är med och arrangerar flera av programpunkterna under festivalen.

Trolltider blir årets julkalender på SVT – Film Stockholm samproducerar

2023-03-03
Syntolkning: Gruppbild på flera av skådespelarna i kostym i inspelningsmiljön.

SVT bjuder på ett kärt återseende när Trolltider kommer tillbaka som julkalender. Film Stockholm är samproducent för julkalendern som just nu spelas in i Vårby Gård utanför Stockholm.

Utveckla din kortfilm under Nya röster: Workshop

2023-03-02
Syntolkning svartvitt foto på tre personer under filminspelning. Yana Martsynkevych i mitten.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under våren 2023.

Sista ansökningsdag är den 20 mars 2023.

Webbinarium: Fler filminspelningar till Stockholms skärgård

2023-02-09
Syntolkning: Bild på person i skärgårdsmiljö med texten

Film Stockholm, Visit Stockholm och Stockholm Archipelago står bakom ett nytt koncept med syftet att göra Stockholms skärgård mer tillgängligt för filminspelningar: ”Off season is the best season to film”.
Nu bjuder vi in till ett webbinarium den 14 februari klockan 15:00, där vi kommer att presentera materialet som tagits fram.

Två samproduktioner på filmfestivalen i Santa Barbara

2023-02-09
Mattias Nordkvist och Gry Eriksson i Sista helgen med Jenny och John. 

Santa Barbara International Film Festival pågår just nu och Film Stockholm är representerade med två samproduktioner som får sina internationella premiärer på söndag den 12 februari: Bullets av Peter Pontikis och Sista helgen med Jenny och John av Jimmy Olsson.

Tre samproduktioner nominerade på Tempo Dokumentärfestival

2023-02-02
Stillbild från Power Jaguars. Foto: Niklas Panthell. Syntolkning: Två cheerleaders gör volter i luften.

Tre av Film Stockholms samproduktioner är nominerade till priser på Tempo Dokumentärfestival som startar den 6 mars 2023. Kortfilmerna Little to Big av Ellen Fiske och Ellinor Hallin, och Power Jaguars av Annika och Jessika Karlsson är nominerade till Tempo Short Award. Rosornas by av Hanna Heilborn är nominerad i kategorin New Doc.