Nyheter

Öppet brev till kulturministern om ändring av produktionsincitamentet

2024-07-19
Kristina Colliander, vd för Film Stockholm. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Vi vill med detta brev framföra vår gemensamma önskan om att regeringen skyndsamt inför en ändring av ansökningsförfarandet för stöd till audiovisuell produktion (produktionsincitament).

Film Stockholm – verksamhetsåret 2023

2024-06-25
Närbild på hand som håller i tre exemplar av skriften

Vilka samproduktioner gick Film Stockholm in i under 2023? Hur ser utvecklingen ut inom talangutveckling, filmproduktion och antalet inspelningar i Stockholm just nu? I den här skriften sammanfattar vi Film Stockholms tredje verksamhetsår och låter några av våra medarbetare ta pulsen på filmen och Stockholm.

Film Stockholm på Bergmanveckan 2024

2024-06-24

Nu startar årets Bergmanvecka på Fårö och Film Stockholm är med och håller i flera aktiviteter under festivalen, som i år har temat “Cirkus Bergman”.

Filmtips i sommar – här ser du några av Film Stockholms samproduktioner

2024-06-17
Ung pojke med militäruniform och automatvapen i händerna tittar in i kameran. Text i bild:

Flera av Film Stockholms samproduktioner finns nu att se, både på biograf och strömningsplattformar. Här har vi samlat några tips värda att kolla in.

Anmäl din film till Stockholms uttagning till Novemberfestivalen 2024

2024-06-14

Nu öppnar Stockholms anmälan till Novemberfestivalen – Sveriges nationella arena för unga filmare. I år hålls uttagningen av Film Stockholm och deadline för att anmäla din kortfilm är den 21 augusti 2024.  

Att budgetera hållbart – en framgångsfaktor?

2024-06-14
Filmteam arbetar omgivet av grönska och vatten.

Nationella Produktionsnätverket, där Film Stockholm ingår, har skapat en alternativ budget för att visa att hållbara val vid filmproduktion är möjliga.

Nya sommaräventyr på Saltkråkan – Film Stockholm samproducerar

2024-06-03
En stor hund, en flicka och hennes pappa tittar in i kameran i skärgårdsmiljö.

Nu startar SVT:s nyinspelning av en av Sveriges mest älskade tv-serier, Astrid Lindgrens klassiska sommarberättelse "Vi på Saltkråkan". Den nya serien i sex avsnitt är förlagd till nutid och spelas in i Stockholms skärgård med start i juni. Film Stockholm är stolt samproducent.

Biopremiär för dokumentären om arkitekten Sigurd Lewerentz

2024-05-31

Fredag den 31 maj får dokumentären "Lewerentz Divine Darkness" svensk biopremiär. Filmen är regisserad av Sven Blume och samproducerad med Film Stockholm.

Veronica Maggio och Andreas Öhman gör långfilm ihop – Film Stockholm samproducerar

2024-05-31
Ett kärlekspar i stadsmiljö ser in i varandras ögon med solnedgång i bakgrunden.

Nu gör Veronica Maggio långfilmsdebut med "7 Steg", ett drama om kärlekens sju steg. Filmens manus har hon skrivit tillsammans med Andreas Öhman som också står för regin. Film Stockholm är stolt samproducent. 

Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2024

2024-05-29
Röda stugor och båthus i skärgårdsmiljö.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer Kursen hålls under 5 dagar på Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård i Östergötland. Ansök senast den 16 juni 2024.