Samproduktion

Syntolkning: Stillbild från Film Stockholms samproduktion Stammisar. Ett ungt par tittar in i varandras ögon.

Carla Sehn och Khalil Ghazal i Film Stockholms samproduktion Stammisar. Foto: Erik Persson.

Film Stockholm AB finansierar filmproduktioner genom att investera i filmer och tv-produktioner som samproducent. Det kan handla om långfilm, tv-dramatik, kort- och dokumentärfilm samt annan audiovisuell media. För att en samproduktion ska vara aktuell krävs att hela eller delar av produktionen genomförs i Stockholmsregionen. 

Ansökan görs i Film Stockholm AB:s ansökningsportal. Mer information om riktlinjer samt frågor och svar kring ansökan hittar du här i sidmenyn. Läs också vår sammanställning av vanliga frågor och svar om Film Stockholm AB.

Film Stockholm AB:s filmfond för samproduktion av film och tv-dramatik finansieras av Region Stockholm och Stockholms stad i nära samverkan.

Gotlands filmfond

Förslag till samproduktioner av långfilmer och dramaserier som ska spelas in på Gotland handläggs också av Film Stockholm AB och skickas via samma ansökningsportal.

Gotlands Filmfond investerar årligen 3 mkr för samproduktion och utveckling av långfilm, tv-dramatik samt lång dokumentärfilm. Utöver samproduktionsmedel från Gotlands Filmfond kan även inspelningsmöjligheter i filmstudion Kustateljén i Fårösund erbjudas.

Läs mer om att ansöka om samproduktion med Gotlands Filmfond.