16 sep: Välkommen till programsläpp för STOCKmotion filmfestival

Publicerad: 2019-09-06

Kom och fira 2019 års program med oss! Passa på att kolla in vilka storslagna kortfilmer du kommer kunna se på stor duk 11-12 oktober i Filmhuset. Vi berättar om seminarieprogram och allt du behöver veta inför festivalen! Vi berättar även om Filmbasen och vilka stöd som går att söka hos oss. Filmerna som visas:
Death by livestream, Hemtjänst, Iranian Kiss, Katthat, Motion mot huvudduk, Pappa.Det bjuds på pizza och härlig häng!

OSA om du vill komma till osa@filmbasen.se senast sön 15 sep.

Tid och Plats:
Mån 16 sep, kl 17-20

Körschema:
17.00 Välkommen
17.15 Vi presenterar seminarieprogrammet för STOCKmotion
17.30 Vi berättar om Filmbasens olika stöd.
17.45 – 18.45 Filmpass 1
Paus/fika
19.00 – 20.00 Filmpass 2

OM FILMERNA:

MOTION MOT HUVUDDUK, 14 min
Det är fullsatt i Norrköpings kommunfullmäktige när motionen om förbud av slöja skall diskuteras i september 2016. Filmen bygger på den fyra timmar långa inspelade debatten.
Regi: Hanna Hannerz Simå

DEATH BY LIVESTREAM, 5 min
En livestreamare upptäcker en våldsam misshandel utanför hans lägenhet. Pådriven av sina tittares nyfikenhet drivs han närmare och närmare
Regi: Julia Gahne, Nicolas Damgaard, Paul Adbo, Henrik Johansson, Isabelle Häggström, Jimmie Jannerfjärd.

HEMTJÄNST, 14 min
Hemtjänst är en film som spelar på vår stereotypa bild av äldre. Hemtjänsten Alex gör mindre stöldjobb under Leons vägledning. När Alex börjar ifrågasätta sin uppdragsgivare blir han inblandad i ett familjedrama som snabbt eskalerar.
Regi: Theodor Solin

PAPPA, 11 min
Pappa är en kort film om rock & roll mitt i Sovjetunionens brinnande tid. Pappa är också en personlig film om en far och en dotter och konsten att hantera liv, död och allt däremellan.
Regi: Angelika Abramovitch

IRANIAN KISS, 14 min
En film om en filminspelning i Teheran som övervakas av en sträng censor från den iranska regimen. Hur gör man en film om kärlek när all fysisk kontakt mellan män och kvinnor är förbjuden?
Regi Bahador Shahidi

KATTHAT, 10 min
Två råttor, en far och hans barn, upptäcker en dag att en katt har tagit sig in i deras hem. Pappan kastar ut den, men katterna fortsätter komma tillbaka. Faderns frustration ökar medan barnet börjar se dem på ett annat sätt.
Regi: Ola AngelmanDela gärna evenemanget på Facebook.Läs mer om STOCKmotion filmfestival.