4/12: Julavslutning och filmkväll på Filmbasen

Publicerad: 2019-11-20

Välkommen på julavslutning och filmkväll på Filmbasen! Onsdagen den 4 december bjuder vi in till julavslutning på Filmbasen och vi visar filmer som vunnit pris på årets STOCKmotion filmfestival. I filmprogrammet visas KOLLEKTIVET av Nadja Hjorton & Siri Hjorton Wagner, FOLK av Adam Onishi, DANI av Disa Östrand och NÄRA MONT SAINT-MICHEL, Erik Lindeberg.
Vi visar även två vinnande VR/360 filmer från festivalen i vårt lilla visningsrum, HOT DOG LOVE av Linus Bylin och 24H IN EBC av Manne Söderlund, Oliver Akermo.
För Q&A står regissören Neil Wigardt som varit med i urvalsgruppen för kategorin Tungvikt.

Kom och mys, mingla och kolla kortfilm med oss!

KVÄLLENS PROGRAM:
17.30 Välkomna, mingel och fika i köket.
(Passa på att kolla in VR/360 filmerna i lilla visningsrummet)
18.00 Filmvisning (inkl Q&A).
Paus mingel och fika i köket.
19.00 Filmvisning (inkl Q&A).
20.00 Tack för i kväll!

Tid & plats: ons 4 dec 17.30 på Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.

Anmälan: Osa till osa@filmbasen.se senast tis 3 dec!

-Fri entré-

FILMER:

DANI av Disa Östrand, 15 min.
Efter att unga Dani fött en son vill hon avsluta den destruktiva relationen med barnets pappa Robert. När Robert hälsar på henne och bebisen som bor hos Danis mamma i en Stockholmsförort rasar deras världar samman.

KOLLEKTIVET av Nadja Hjorton & Siri Hjorton Wagner, 13 min.
En grupp skådespelare som tröttnat på de patriarkala strukturerna på teaterinstitutionerna ska sätta upp en ”okonventionell” version av Medea på Folkets Hus när deras repetitioner avbryts av en trio tonårstjejer.

FOLK av Adam Onishi, 8 min.
En papperskorgs syn på människor och deras tillvaro.

NÄRA MONT SAINT-MICHEL av Erik Lindeberg, 27 min.
En ensam kvinna i 80-årsåldern vandrar genom franska kustlandskap, skogar och byar, sökandes efter en person hon för länge sedan kände. En kärleksfullt vemodig film om en resa genom minnen och slående vackra vyer.

VR/360-filmer (lilla visningsrummet)

HOT DOG LOVE av Linus Bylin, 4 min
En modern Romeo och Julia-historia om en korv och en hamburgare som blir kära i varandra. De trotsar släktens krav och viljor för att få vara med varandra.

24H IN EBC av Manne Söderlund, Oliver Akermo, 6 min.
Följ med till till foten av världens högsta berg. I den stad av tält som är Everest Base Camp, träffar vi klättrare fast beslutna av att nå världens topp och de som jobbat på berget i flera år.