Coacha framtidens stjärnor i talangprogrammet Nya röster: Workshop

Publicerad: 2024-08-08

Grafisk bild med texten

Nya röster: Workshop är ett talangprogram som vänder sig till filmare med mindre erfarenhet av filmskapande, men med historier och en vilja att skapa kortfilm. Målet är att skapa ett rum för erfarenhetsutbyte mellan deltagarna och att bidra till att nya röster inom film i regionen får möjlighet att komma fram. Nu söker vi en coach för den kommande omgången.

Under workshopen kommer deltagarna utveckla sina filmidéer. Målet är att de ska hitta något som är viktigt och unikt i sin idé och känna självförtroende att förverkliga den. I slutet av workshopen kommer de pitcha sina idéer samt att vara redo att ta nästa steg dvs knyta an viktiga nyckelfunktioner till projektet eller göra en ansökan för finansiering av projektet.

Deltagarna kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, budget, casting, inspelning, redigering, efterbearbetning, visning och distribution. Det kommer finnas möjlighet för att ta in enstaka gästexperter.

Programmet kommer bestå av ca 8 filmprojekt, med sammanlagt ca 10 deltagare.

Som coach kommer du vara med i urvalsgruppen, ha ansvarig för att planera och leda alla träffar samt genomföra individuella coach till deltagarna. För att lyckas som talangprogramscoach behöver du ha dokumenterad erfarenhet av professionella kortfilmsproduktioner som regissör, manusförfattare eller producent som du också delar med deltagarna. Du behöver också ha erfarenhet av att leda och coacha projekt och grupper.

Nya röster: Workshop planeras att genomföras under hösten 2024 med ca 7 träffar på kvällar eller helger varannan vecka i Alby.

Ansökan

Vill du vara vår nya coach? Mejla ett kort motiveringsbrev samt CV (inklusive länkar till tidigare filmer du har skrivit, regisserat och/eller producerat) till ansokan@filmstockholm.se.

Sista ansökningsdatum är 25 augusti 2024, intervjuerna kan ske löpande fram till dess, så vänta inte med att mejla in din ansökan.

Kontakt

Film Stockholm, Rafael Franco: rafael.souza@regionstockholm.se.

Nya röster: Workshop genomförs av Film Stockholm AB med stöd av Svenska Filminstitutet.