Här är vinnaren av Stockholm Talents talangpitch 2024

Publicerad: 2024-10-17

Glad man med en blombukett tittar in i kameran. I bakgrunden en bioduk med texten
Sepehr Nosrati, vinnare av Stockholm Talents talangpitch 2024. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Under onsdagen arrangerade den regionala filmfonden Film Stockholm den tredje upplagan av talangdagen Stockholm Talents på Filmhuset. Vinnare av talangpitchen blev Sepehr Nosrati som pitchade kortfilmsprojektet “Halv”.

Stockholm Talents är ett talangforum där spännande nya filmare får chansen att möta den etablerade branschen i Stockholm. Film Stockholm arrangerade Stockholm Talents för tredje året i rad på Bio Mauritz, Filmhuset. 

Över hundra talangprojekt sökte till årets talangpitch. Av dessa valdes åtta ut till att få pitcha inför en branschjury och en publik bestående av inbjudna representanter från Stockholms filmbransch och ett hundratal andra talanger inom filmområdet. Inför pitchen fick talangerna finslipa sina presentationer under två workshops ledda av regissören Fanni Metelius.

Vinnare av årets talangpitch blev Sepehr Nostrati som pitchade “Halv”, ett kortfilmsprojekt i skräckgenren. Vinnaren får 25 000 kronor i utvecklingsinsats för projektet.

Juryns motivering:
“Detta revelanta projekt lyckas att ta det personliga till det universella genom en spännande genre och med potential att nå ut, beröra, underhålla och utmana.
Av en kreatör som vi längtar efter att se mer av i framtiden. Helt enkelt en talang. Årets pris går till HALV av Sepehr Nosrati.”

Deltagare Stockholm Talents talangpitch:

Mats Udd, “The Wild Adventure of the Holy Grail”
Ronson Huynh och Idil Mohamud Gurey, “BIEN XANH”
Hanna Rosén, “Misogynisten”
Adam Cronstedt, “Klipporna vid havet”
Ebba Gustafsson och Kevin Naderi, “With Every Heartbeat”
Sepehr Nosrati, “Halv”
Helmi Tolonen, “Music, Drugs & Jesus Christ”
Leona Cauklija, “Son”

Efter talangpitchen fick 18 representanter för den etablerade branschen presentera sina bolag och organisationer. Bland branschpitcharna fanns SVT, Svenska Filminstitutet, SF Studios, Nexiko, Art & Bob, Filmlance, Unlimited Stories, New-land, Story och flera andra.

Stockholm Talents avslutades med ett samtal med regissören Mika Gustafsson som berättade om sin resa från de första kortfilmerna till långfilmsdebuten “Paradiset brinner” som vann dubbla priser på filmfestivalen i Venedig och vann Guldbaggen för bästa film. Samtalet leddes av Sebastian Johansson Micci (“Filmen känns för vit”).

Stockholm Talents arrangerades för tredje gången och kommer att fortsätta utvecklas i takt med branschens och de nya talangernas behov och önskemål.