Amanda Adolfsson ger feedback på torsdagens Återklippning

Publicerad: 2015-04-20

Återklippning är Filmbasens nya filmklubb för feedback, där filmskapare får chansen att visa upp sina ännu inte helt färdigställda projekt och få återkoppling på dessa. Både från den närvarande publiken och en eller flera speciellt inbjudna, mer rutinerade, gäster. Den här veckan är det Amanda Adolfsson, som långfilmsdebuterade i höstas med Unga Sophie Bell, som ger feedback till filmarna Tuna Özer och Lina Berger.När: 23 april, kl 18.00-20.00
Var: Bio Rio Salong 4 (källaren på restaurangen Barbro, Hornstulls strand 13)Biljetter: Fri entré (begränsat med platser dock, så kom i tid!)Program:
18.00 – Dörrarna öppnas
18.20 – Tuna Özers film visas.
19.15 – Lina Bergers film visas.Kort om filmskaparna och filmerna:
Tuna Özer har sedan han gick ut Stockholms Filmskola för tre år sedan skrivit manus till och regisserat fyra kortfilmer, sex musikvideos och två reklamfilmer. Hans film, med projektnamnet ”När hösten kommer”, handlar om livets höst, avsked, och hur vi hanterar dem.Lina Berger gick ut Stockholms Filmskola för två år sedan och har sedan dess frilansat som filmarbetare med bland annat casting kombinerat med egna projekt. Just nu arbetar hon på Garagefilm som regiassistent på Fanni Metelius debutlångfilm ”Jag vill inte bli gammal nu”. ”Fri aktivitet” är en film om åtta åriga Jackie som försöker orientera sig i regler och sociala uppdelningar på fritids; om hur vuxna omedvetet är med och upprätthåller hierarkier bland barnen genom sina förväntningar och förutfattade meningar.Kvällens inbjudna gäst:
Kvällens gäst som ger feedback till filmarna är regissören och manusförfattaren Amanda Adolfsson. Hon är utbildad på Dramatiska Institutets filmregilinje vann 2012 Långfilmstipendiet på Stockholms filmfestival. I höstas långfilmsdebuterade Amanda med filmen ”Unga Sophie Bell”. Hon har också varit en del av vårt talangprogram Pure Fiction.Kontakt:
Vid eventuella frågor eller om du är intresserad av att delta med en film i kommande Återklippningskvällar, kontakta Martin Larsson på l4rsson@gmail.com.