Anmäl din film till Stockholms uttagning till Novemberfestivalen 2024

Publicerad: 2024-06-14

Nu öppnar Stockholms anmälan till Novemberfestivalen – Sveriges nationella arena för unga filmare. I år hålls uttagningen av Film Stockholm och deadline för att anmäla din kortfilm är den 21 augusti 2024.  

Novemberfestivalen äger rum den 22-23 november 2024 i Trollhättan. Filmanmälan är öppen för regissörer baserade i Stockholms län i klasserna mellanvikt (16-19 år) och tungvikt (20-26 år). 

Finalisterna från Stockholms uttagning till Novemberfestivalen kommer visas under Stockholm Talents tisdagen den 16 oktober på Filmhuset. Efter visningen kommer vinnarna från Stockholm tillkännages.  

Inom Stockholms uttagning till Novemberfestivalen delas två priser ut: 

BÄSTA FILM: TUNGVIKT  

Här tävlar filmare i åldern 20-26 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan. I priset ingår resa, boende och ackreditering till Novemberfestivalen och ett stipendium på 25 000 kronor för att hjälpa regissören göra sin nästa film. Stipendiet delas ut av Film Stockholm AB på uppdrag av Region Stockholms kulturförvaltning.  

BÄSTA FILM: MELLANVIKT  

Här tävlar filmare i åldern 16-19 år om att representera Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan. I priset ingår resa, boende och ackreditering till Novemberfestivalen och ett stipendium på 15 000 kronor för att hjälpa regissören att göra sin nästa film. Stipendiet delas ut av Film Stockholm AB på uppdrag av Region Stockholms kulturförvaltning. 

Om Novemberfestivalen 

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser. 

Festivalen bjuder visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter och festligheter, inte minst vid den avslutande prisutdelningen. 

Novemberfestivalen föregås av 19 regionala uttagningar runt om i landet och tävlingen utgör en nationell ”final”. Under festivalens två dagar visas ca 40 av Sveriges bästa kortfilmer gjorda av unga filmskapare. Filmerna tävlar nationellt i klasserna mellanvikt (16-19 år) och tungvikt (20-26 år). 

Frågor om Stockholms uttagning till Novemberfestivalen? 

Mejla Rafael Franco, konsulent kortfilm och talangansvarig, Film Stockholm: rafael.souza@regionstockholm.se.

Ansökan

Sista dag för anmälan är den 21 augusti. Anmäl din film i formuläret nedan.

Läs mer om regler för att kunna delta i uttagningen till Novemberfestivalen här: https://film.novemberfestivalen.se/regler/