Anmäl din film till STOCKmotion – din nyckel till filmvärlden

Publicerad: 2017-05-11

Konstvärlden har sin vårsalong på Liljevalchs. Fotografin har höstsalongen på Fotografiska. Vad du kanske inte vet är att även filmen har ett forum där vem som helst kan skicka in bidrag: STOCKmotion Filmfestival. Här är filmare från från sex års ålder och uppåt välkomna att anmäla sina filmer och tävla om en samlad prispott värd över en halv miljon kronor.Nu är anmälan öppen till höstens STOCKmotion Filmfestival. En festival som välkomnar filmare i alla åldrar och som gett många unga filmare chansen att få in en fot i filmens värld.Med dagens billiga och lättillgängliga teknik kan fler än någonsin göra sin första film. Nivån på filmerna blir också allt högre. Konsten och fotografiet har sina vår- och höstsalonger som är öppna för alla att söka till – STOCKmotion är filmens motsvarighet. Så varför låta din film ligga kvar i byrålådan?STOCKmotion kan vara din biljett till filmbranschen. Hör bara vad dessa tidigare vinnare har att säga:Linnea Åkerman, vinnare i kategori Mellanvikt vid STOCKmotion 2016 för Bakom herrens port:– Att vinna pris på STOCKmotion har gett mig möjligheten att träffa nya människor och knyta nya kontakter inom branschen. Jag har även fått visa mina filmer på andra festivaler, både i Sverige och utomlands.– Jag skulle verkligen rekommendera andra att söka till STOCKmotion, du har inget att förlora! Du får chansen att se en massa andra filmer och bli inspirerad och träffa människor som har samma intresse som du.Anton Forsdik, vinnare i kategorin Lättvikt vid STOCKmotion 2015 för Jag vill inte leva någon annanstans:– Efter att ha vunnit STOCKmotion fick jag mer självförtroende. Jag insåg att jag var bra på att skapa film och därför började jag att lägga ner mer tid på filmskapandet. Jag skickade filmen till festivaler utomlands, och den både nominerades och vann någon filmfestival.– Det kan vara svårt att hitta folk som kan film i vanliga fall. Men under STOCKmotion är det väldigt lätt att hitta folk som vill samarbeta. Speciellt som att det är en festival för filmskapare.Ida Lindgren, vinnare i kategorin 27+ vid STOCKmotion 2016 för Kroppen är en ensam plats:– Att vinna var ett stort erkännande både för mig och mina medarbetare. Jag gillar att alla A-funktioner lyfts fram och prisas även på en kortfilmsfestival.– STOCKmotion ger en chans att visa upp sin film, möta sin publik och få reaktioner på sitt arbete. Det finns chans att träffa likasinnade och få en stor dos inspiration.Årets STOCKmotion äger rum 13-14 oktober 2017 på Filmhuset i Stockholm.Här anmäler du din film:
http://www.stockmotion.se/regler-2016
Deadline för anmälan är den 25 maj.Läs mer om STOCKmotion:
http://www.stockmotion.seOM FESTIVALENFilm Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Vår vision är att festivalen ska skapa en lustfylld rörelse kring den rörliga bilden och beröra både djupt och brett.Vi låter kortfilmen stå i fokus då den väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändras samt att ny och billigare teknik har gjort det möjligt för fler filmskapare, från pensionärer till skolbarn, att uttrycka sig. Välkommen att överraskas av både nybörjares och mer professionellas fantastiska berättelser!STOCKmotion är även Stockholms läns regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen.Filmer kan tävla i följande kategorier:
27+: 27 år eller äldre. max 30 min.
Tungvikt: 20-26 år, max 15 min. Uttagning till Novemberfestivalen.
Mellanvikt: 16-19 år, max 15 min. Uttagning till Novemberfestivalen.
Dokhopp: Dokumentär film, max 30 minuter.
Lättvikt 2: 13-15 år, max 10 min.
Lättvikt 1: 6-12 år, max 10 min.Arrangör: Film Stockholm/FilmbasenKontaktpersonerRafael Franco, projektledare STOCKmotion, 070-484 22 80, rafael.franco@filmstockholm.sll.se.
Mikael Ström, kommunikatör Film Stockholm/Filmbasen, 08-123 37 800, mikael.strom@filmstockholm.sll.se.
Joakim Blendulf, chef Film Stockholm/Filmbasen, 0704 84 22 08, joakim.blendulf@filmstockholm.sll.se.