Sök till Talangdagarna i Visby 2020 (INSTÄLLT)

Publicerad: 2020-10-15

Sök till Talangdagarna i Visby.
Sök till Talangdagarna i Visby.

Uppdaterat: Tyvärr måste vi meddela att Talangdagarna ställs in helt 2020 på grund av coronapandemin.

***

Talangdagarna är en mötesplats för nya filmare från hela landet. De ligger vanligtvis på försommaren under Bergmanveckan på Fårö men i år har vi fått tänka om och tänka nytt. Därför välkomnar vi till en ny och annorlunda version av talangdagarna som nu ligger i december i Visby.

Här får du ta del av tre intensiva dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och vandringar i den medeltida staden. Filmarna erbjuds boende på hotell, exklusiva möten med intressanta filmskapare, gott om tid att lära känna varandra och en filmövning med Hansestaden som kuliss.

Var: Kulturrum, Visby.
När: 3-6 december 2020.

Ur årets program

• Exklusiv förhandsvisning av STHLM Debutprojektet och långfilmen Clara Sola och samtal med filmens regissör Nathalie Alvarez Mesén och producent Nima Yousefi.
• I huvudet på en filmdistributör och en festivalproducent! Med Jonas Pedersen Hardebrant och Cia Edström.
• Upplev Visby innerstad som inspelningsplats!
• Exklusiv visning av den helt nya skräckfilmen Andra Sidan och möte med filmens regissörer Tord Danielsson och Oskar Mellander som gör sin långfilmsdebut.
• Och mycket mer!

Ansökan

Varje region väljer själv ut sina filmare. För att bli en av deltagarna från Filmbasen som representerar Stockholmsregionen skickar du din ansökan bestående av en kort presentation av dig själv, motivering varför du ska få åka samt cv till bergmanveckan@filmbasen.se.
Ansök senast den 9 november 2020.

Pris: Varje regionalt resurscenter får en plats till förfogande för att skicka en filmare. Det regionala resurscentret står för kostnaden för talangprogramet (ca 2900:-) och viss del av resa. I priset ingår hotellrum och vissa måltider. Du kommer i övriga fall att stå för dina egna måltider.

Film på Gotland tillsammans med Filmbasen/Film Stockholm, Boost Hbg/Film i Skåne, Region Dalarna, Region Gävleborg och FilmCloud bjuder in till tre spännande dagar fulla av möten och nya intryck.