Ansök till Uppsala Talangdagar

Publicerad: 2013-08-26

Uppsala Talangdagar, som arrangeras under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, är en nationell träff riktad till filmskapare, såväl regissörer som personer med andra inriktningar. Under några intensiva dagar erbjuds seminarier, filmvisningar, en nationell pitch och möten med festivalens internationella gäster och representanter från den professionella branschen. 20 deltagare väljs ut av representanter från de regionala resurscentrumen i Sverige. Du som ansöker bör ha kommit en bit i din karriär. Du har gjort ett antal filmer, arbetat inom filmbranschen eller gått på filmskola.

Programmet för talangdagarna kommer bland annat innehålla en nationell kortfilmspitch som hålls den 24 oktober där 5-7 projekt projekt pitchas för en panel från den svenska filmbranschen. Vinnaren tilldelas en prissumma på 25 000 kronor från Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Andreas Fock för genomförandet av sitt projekt.

Du som ansöker kan välja att bara söka till deltagande i talangdagarna. Du kan också söka med ett projekt att pitchas den 24 oktober. Då ansöker du både till talangdagarna och till pitchen.

Preliminärt program för Uppsala Talangdagar 2013 och mer info om vad anmälan ska innehålla finns att läsa här.

Anmälan har deadline den 6 september och skickas per e-mail till: seminars@shortfilmfestival.com.

Läs gärna vår artikel Minnen från Uppsala talangdagar 2012

Uppsala Internationella Kortfilmfestival är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Under festivalen arrangeras mer än 140 filmvisningar, seminarier, föreläsningar och branschmöten. Några röster om 2012 års Talangdagar i Uppsala

”Det finaste är att man lärt känna nya människor, det har gått ovanligt fort för man har mycket gemensamt. Det bästa var när jag såg Josefine Camitz film, den var fantastisk, jag blev väldigt berörd, det kommer jag bära med mig.”
Ida Lindgren
”Jag blev imponerad av picthernas höga nivå, inspirerad av att alla var så duktiga. Brukar ofta vara kritisk, kände här att jag bara var imponerad. Vill nu tillbaka till monitorn och göra mer film, personlig film som väcker frågor.”
Miro Anter
”Allra bäst var stunden när min pitch var klar, det var jätteskönt för jag kunde äntligen slappna av. Väldigt trevligt innan och efter…”
Feronia Wennborg
”Det är häftigt när man samlas så här, blir som en ickevärld eller familj. Så kallt ute och varmt inne dessa dagar. Vid frukosten i morse kändes det som vi känt varandra flera år.”
Martin Klevegård
”Mitt bästa minne är nog gruppfotot, att stå tillsammans m människor som har samma energi. Då passerade en kille som log och gjorde v-tecken, för att vi såg så sköna ut tror jag, som att han också ville vara med.”
Simon Vahlne
”Ett bra minne är första kvällen då Feronia, Ellis och jag pratade om hur vi alla misslyckats med slutprovet på Stdh och varför, den ena historien värre än den andra. Jag gillade också en tecknad kortfilm från fyrtiotalet om två gamar som skulle äta upp varandra och ljudkillen som gjorde hästljud med munnen.”
Erik Lindeberg
”Blandning mellan skräck och pepp. Funkar verkligen med schemalagda sociala aktiviteter. Imponerad av pitcherna!”
Amanda Angelman