Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2021

Publicerad: 2021-06-02

Bild från Gryts skärgård. Foto: Film i Öst
Bild från Gryts skärgård. Foto: Film i Öst

Manuskurs på Håskö i Gryts skärgård 12-16 augusti. Sista datum att söka: 27 juni 

Den fyra dagar långa workshopen riktar sig till manusförfattare och regissörer. Kursen hålls på Håskö, en ö i Gryts skärgård som ligger i Valdemarsviks kommun. Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass. Bastu och havsbad varje kväll. Stugorna är utrustade med kök och deltagarna lagar delvis sin egen mat men några måltider äts tillsammans.

På ön går kor lösa och i alla riktningar breder den östgötska skärgården ut sig. I denna osannolikt vackra natur arbetar man med sin egen filmberättelse med återkommande feedback. Årets kursledare är Petra Revenue, författare och regissör. Hon är huvudlärare på ALMA manusutbildning och undervisar i manus även i många andra sammanhang.

Det finns också tid under kursens gång att skriva på ditt projekt. Du förväntas alltså skriva då du inte sitter i handledning. Du söker med synopsis, treatment och/eller manus, beroende på var du är i din process. Vi välkomnar alla genrer: Drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Genom åren har vi sett en blandad kompott av kortfilm, långfilm, tv-serier och även animerat. Du söker i den region du är bosatt (se listan med deltagande regioner längre ner), så om du bor och är verksam i Stockholm söker du via Film Stockholm.

I momentet BLICKEN möter deltagarna en gäst som under en timme presenterar sin metod och sina tankar kring filmmanus. Det kan vara en skådespelare, producent eller annan yrkesfunktion.

Senast den 27 juni vill vi ha din ansökan som ska bestå av:

  1. Personligt brev (cirka 1 A4)
  2. Synopsis, treatment och/eller manus
  3. CV (cirka 1 A4)

Sätt ihop dessa dokument till en PDF. Märk mejlet HÅSKÖ 2021. Skicka till workshop@filmstockholm.se.

Senast i början av juli får du svar på om du kommit med.

Workshopen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet. Samarbetspartners är: Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Dalarna, Film i Skåne, FilmCloud och Film i Öst. Kursen är avgiftsfri men man måste vara bosatt i någon av ovanstående regioner.