Åsnelandet av Bahar Pars uttagen till Clermont-Ferrand

Publicerad: 2022-12-16

Bahar Pars och Anna Sise i Åsnelandet. Foto: Annika Aschberg.
Bahar Pars och Anna Sise i Åsnelandet. Foto: Annika Aschberg.

Film Stockholms samproduktion Åsnelandet i regi av Bahar Pars kommer att ha världspremiär på den franska kortfilmsfestivalen Clermont-Ferrand i början av 2023.

Åsnelandet är den tredje och sista delen i en trilogi som inleddes med Rinkebysvenska (2015) och Turkkiosken (2017). I filmen möter vi Indra och Isa som har olika sätt att hantera omgivningens mikroaggressioner och förutfattade meningar. Anna Sise och Bahar Pars spelar huvudrollerna. 

– Vi bär alla på stressen av människans fördömande blickar. Jag är stolt att Åsnelandet kan flyga internationellt, då rasism och dess effekter berör oss alla, säger Bahar Pars i ett pressmeddelande från Svenska Filminstitutet.

Clermont-Ferrand är världens mest prestigefyllda kortfilmsfestival och Åsnelandet valdes ut som en av 85 filmer bland 8 500 anmälda titlar.

Åsnelandet är producerad av Brynhildur Þórarinsdóttir, [sic] film, samproducerad med POP Film, SVT och Film Stockholm, och gjord med stöd från Svenska Filminstitutet och Konstnärsnämnden. 

45:e kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand går av stapeln 27 januari till 4 februari 2023. Läs mer på festivalens webbplats.