Biopremiär för Film Stockholms samproduktion Megaheartz

Publicerad: 2024-02-16

Syntolkning: Kvinna i ljusa kläder vänder sig om och tittar in i kameran.
Ur Megaheartz. Foto: Milja Rossi.

Fredag den 16 februari får Film Stockholms samproduktion Megaheartz svensk biopremiär. Filmen är en hybriddokumentär i regi av Emily Norling, som tidigare Guldbaggebelönats för Allt vi äger.

Megaheartz är ett ultraintensivt och högoktanigt porträtt av fyra kvinnor som utforskar kärlekens mörkaste hörn utan filter. Hårt, brutalt och verkligt – till ett partitur av elektrodrottningen Eartheater. Gemensamt för alla fyra är ett behov av något nytt. De behöver starta om sina liv och sin relation till kärleken. Det finns turbulens, fulhet och grusighet där inne, i kärlekens mörkaste hörn, men också skönhet, eufori och glädje. Och kanske till och med svaret på filmens ultimata fråga: kan kärlek existera utan galenskap?

För regin står Emily Norling, som  tidigare gjort den Guldbaggebelönade dokumentären Allt vi äger. Producent är Melissa Lindgren på Story.

Film Stockholm är samproducent till Megaheartz.

– Att ha en aktiv samproducent i regionen som stödjer kreativ dokumentärfilm är otroligt viktigt. Med allt knappare resurser till independentfilm överlag blir de regionala filmfonderna än mer betydelsefulla och ofta avgörande för en films realisering. Stockholm är en otroligt talangrik region och möjligheten att kunna stanna i vår hemstad och förlägga produktionen här är också av yttersta vikt, säger Melissa Lindgren.

Megaheartz hade världspremiär på CPH:DOX i Köpenhamn och visades även på Stockholms filmfestival och DOC NYC i New York under 2023.

Megaheartz har svensk biopremiär den 16 februari 2024. Distributör är Folkets Bio.