Biopremiär för Film Stockholms samproduktion Slow

Publicerad: 2023-11-09

Syntolkning: Stillbild ur SLOW. Greta Grineviciute och Kęstutis Cicėnas ligger i en säng och kysser varandra. Foto: Laurynas Bareiša.
Greta Grineviciute och Kęstutis Cicėnas i Slow. Foto: Laurynas Bareiša.

Dramat Slow av Marija Kavtaradze går upp på svenska biografer den 10 november. Filmen har tidigare utsetts till Litauens Oscarsbidrag och vann pris för regin på Sundance Film Festival tidigare i år. Slow är samproducerad av Film Stockholm och visas även under Stockholms filmfestival.

Slow handlar om dansaren Elena som blir förälskad i en teckenspråkstolk som visar sig vara asexuell. Slow är ett romantiskt drama om det ständiga sökandet efter närhet, rädslan för kärlek och rädslan för vara ensam.

Slow har utsetts till Litauens Oscarsbidrag i kategorin bästa internationella långfilm och vann regipriset i sektionen World Cinema Dramatic på Sundance Film Festival tidigare i år. Filmen är en litauisk-svensk-spansk samproduktion med Anna-Maria Kantarius, Garagefilm, som svensk samproducent tillsammans med Film Stockholm.

Slow distribueras av Folkets Bio och får svensk premiär den 10 november 2023. Filmen visas även i tävlan på Stockholms filmfestival. Läs mer om Slow och Film Stockholms övriga samproduktioner i tävlingsprogrammet på Stockholms filmfestival.