Deadline 15/6: Uppsala talangdagar

Publicerad: 2011-06-13

Uppsala Talangdagar, som arrangeras under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg in i den professionella filmbranschen. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät med den professionella branschen. Under några intensiva dagar erbjuds seminarier, filmvisningar, en nationell pitch och möten med festivalens internationella gäster och representanter från den professionella branschen. 20-25 filmskapare från hela Sverige erbjuds plats på talangdagarna. Deltagarna väljs ut av en talanggrupp med representanter från de regionala resurscentrumen i Sverige.Du som ansöker bör inte vara nybörjare inom filmskapandet, utan har kommit en bit i din karriär. Du har gjort ett antal filmer, arbetat inom filmbranschen eller gått på filmskola.
Programmet för talangdagarna kommer bland annat innehålla en nationella kortfilmspitch som hålls den 27 oktober. 5-10 projekt kommer pitchas för en panel från den svenska filmbranschen. Vinnaren tilldelas en prissumma för genomförandet av sitt projekt från Svenska Filminstitutet.
Du som ansöker kan välja att bara söka till deltagande i talangdagarna. Du kan också söka med ett projekt att pitchas den 27 oktober. Då ansöker du både till talangdagarna och till pitchen.
Riktlinjer för ansökan till deltagande i talangdagarna och pitchen, samt anmälningsblanketter finns nedan.
Anmälan ska vara oss tillhanda den 15 juni och skickas per e-mail till talang@shortfilmfestival.comAnmälningsinformation här: http://www.shortfilmfestival.com/upload/talangdagar.pdfUppsala Internationella Kortfilmfestival är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Under festivalen arrangeras mer än 140 filmvisningar, seminarier, föreläsningar och branschmöten. Vi vill erbjuda svenska talanger möjligheten att träffas och utvecklas i detta etablerade sammanhang.