Deadline för Tempos tävlingar

Publicerad: 2013-10-18

Den 8 november är det deadline för Tempo dokumentärfilmsfestivals tre tävlingskategorier. Tidigare år har Filmbasennamn lyst både i programmet och på prispallen så tveka inte med att skicka in! New Doc är dokumentärfilmspriset för oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län. Vinnaren erhåller 50 000 kr varav 25 000 i teknikstöd från Filmbasen/Film Stockholm. Priset går till en lovande ny röst på dokumentärfilmshimlen. Skicka filmens titel, längd, synopsis, namn och cv på regissör och producent, kontaktuppgifter samt tittkopia via lösenordsskyddad länk till newdoc@filmbasen.se.

Tempo Documentary Award är den största dokumentärfilmstävlingen för svenska dokumentärer (minst 50 minuter) och arrangeras i samarbete med Svenska Filminstitutet och Stockholms stad. Priset består av 75 000 kronor till bästa svenska långa dokumentär. Filmen ska skickas in i tre kopior eller på länk och får inte vara producerad tidigare än mars 2013.

Tempo Short Award är tävlingen för svenska dokumentärfilmer som är max 30 minuter. Tempo Short Award arrangeras av Tempo Dokumentärfestival i samarbete med Svenska Filminstitutet (Cecilia Lidin och Andra Lasmanis) och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Priset på 25 000 kronor går till bästa svenska korta dokumentär. Filmen ska skickas in i tre kopior eller på länk och får inte vara producerad tidigare än mars 2013. Filmaren ska vara professionellt verksam och ha gjort minst en kortfilm innan.