Deadline nära för ansökan till STHLM Debut

Publicerad: 2015-02-10

Nu närmar sig deadline för ansökningar till STHLM Debut, vår satsning på långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen. Senast 10 februari behöver vi din ansökan!STHLM Debut startades som ett steg för att behålla och stötta regissörer och producenter i början som är av sin karriär som är aktiva i regionen. Målet är att skapa ett nätverk för talangfulla filmare och ge dem stöd på vägen fram till deras långfilmsdebut. STHLM Debut är ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms filmfestival. Huvudfinansiär är Stockholms läns landsting.Hur går det till? STHLM Debut består dels av ett finansiellt utvecklingsstöd, dels av praktiskt projektstöd. Vid varje deadline väljer STHLM Debut ut 2 – 4 projekt att arbeta med under projektperioden. När ett projekt valts ut till STHLM Debut, tas en individuell utvecklingsplan fram för projektet om vad deltagarna har för behov och hur stöden inom STHLMS Debut ska användas.Vem kan ansöka?
✗ Regissör eller producent skall vara långfilmsdebutant med erfarenhet från tidigare filmproduktioner (kortfilmer eller liknande).
✗ Producent och/eller regissör söker med ett långfilmsprojekt.
✗ Filmarnas verksamhet bör i huvudsak vara förlagd till Stockholm-Mälardalen.
✗ Filmen bör vara planerad att i huvudsak spelas in i Stockholm-Mälardalen.Läs mer om programmet och hur du ansöker här!