Festivalvisningar och biopremiär för Calendar Girls

Publicerad: 2021-12-10

Ur filmen Calendar Girls. Syntolkning: Fem äldre kvinnor i rosa danskläder står uppställda i en dansformation på en parkeringsplats. Foto: Love Martinsen.
Ur filmen Calendar Girls. Foto: Love Martinsen.

Den svenska dokumentären Calendar Girls av regissörerna Maria Loohufvud och Love Martinsen, samproducerad av Film Stockholm AB, har visats på både Sundance filmfestival och varit invigningsfilm på Tempo dokumentärfestival. Den 18 mars får Calendar Girls svensk biopremiär.

I Calendar Girls följer vi en dansgrupp för kvinnor över 60 år i Florida. De klär ut sig till enhörningar och zombier och framträder på över 100 evenmang per år – fester, kyrkor och äldreboenden. Det är en närgången berättelse om att övervinna hinder och genomgå förändringar i livet efter yrkeslivet.

Producenter för Calendar Girls är Maria Loohufvud och Love Martinsen, produktionsbolag är Pink Dolphin. Film Stockholm är samproducenter för filmen.

Calendar Girls tävlade i sektionen World Cinema Documentary Competition på Sundance filmfestival 2022. Den valdes också ut som invigningsfilm på Tempo Dokumentärfestival i mars.

– Det känns väldigt kul att få öppna Tempo med en så färgsprakande, dansant och varm film, säger Ulrika Bandeira, programchef på Tempo i ett pressmeddelande. Calendar Girls är en dokumentär som skakar om den förlegade bilden av äldre kvinnor, den glädje som dans och rörelse ger har ingen åldersgräns.

Calendar Girls hade världspremiär på Sundance och har svensk premiär på Tempo Dokumentärfestival den 7 mars 2022. Den svenska biopremiären blir den 18 mars. Läs mer och se biljettinformation hos distributören Folkets Bio: https://www.folketsbio.se/film/calendar-girls/

Sundance filmfestival hölls i Park City, Utah, mellan den 20 och 30 januari 2022. Tempo Dokumentärfestival ägde rum i Stockholm och digitalt den 7-13 mars 2022.