En filmisk resa till Brasilien

Publicerad: 2011-10-14

20-23 oktober intar BrasilCine Kulturhuset, Klarabiografen & Zita. För femte året bjuder festivalen på en rad nya brasilianska filmer, de flesta med svensk premiär. Under festivalen kan du se dramafilm, komedier och thrillers till rabatterat pris med Filmbasenkortet! Som den enda filmfestival i Sverige specialiserad på brasilianska filmer visar BrasilCine ett tiotal intressanta filmproduktioner i olika genrer, med olika teman. Rafael Franco, brasiliansk medarbetare på Film Stockholm har en personlig favorit i programmet:
-Missa inte MUTUM! Filmen har regisserats av Sandra Kogut och är en poetisk adaptation av en bok av João Guimarães Rosa- en av de bästa brasilianska författarna av alla tider. Det starka dramat förtrollade publiken på Quinzaine des Réalisateurs på Cannes Film Festival och många andra viktiga festivaler runt om i värden. Regissören kommer att besöka Brasilcine festivalen och ha samtal efter filmen. Festivalen visar också hennes långa dokumentär AN HUNGARIAN PASSPORT.
Med Filmbasenkortet får man 50% rabatt på festivalpass eller 40% rabatt på medlemskap i BrasilCine. Programmet finns på www.brasilcine.se