En vecka full av kortfilm

Publicerad: 2013-10-18

21-27 oktober äger den 32:a Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum. Under sju dagar kommer 300 kortfilmer visas på fyra biografer i centrala Uppsala. Vi tipsar nedan om några punkter som är extra intressanta om du är eller vill bli filmare. Som en del av Uppsala Talangdagar arrangeras en kortfilmspitch den 24/10 kl.10 på Grand där kortfilmprojekt presenteras och kan vinna 25 000 kronor. Från Stockholm pitchar Jasmine Alakari och Farzad Farzaneh.

WOULD YOU BUY THIS? är en annan matnyttig programpunkt där filmer av deltagare på Uppsala Talangdagar visas och diskuteras av en panel bestående av representanter för svensk och internationell filmbransch – Grand den 25/10 kl.10. På eftermiddagen kl. 15 kan du möta Nahid Persson Sarvestani, regissör till bioaktuella MY STOLEN REVOLUTION.

Missa inte heller när Richard Raskin från Short Film Studies vid Århus universitet talar om hur en berättelse byggs upp, eller FILMSKOLEDAGEN där olika ett unikt svenska filmskolor finns på plats! På lördagen serveras frukost med festivalens gästande regissörer, därefter med curatorer av svenska och internationella filmfestivaler och till sist den spännande prisutdelningen.s mer