EUROPEAN SHORT PITCH – deadline 31 juli

Publicerad: 2010-07-20

2011 är fjärde året som NISI MASA anordnar EUROPEAN SHORT PITCH – en internationell manusworkshop och pitch-session inriktad på kortfilmsprojekt. Workshopen riktar sig till seriösa kortfilmsprojekt som med fördel på någon nivå kan vara intressanta för internationell samproduktion.Har du en mapp i din dator som heter halvfärdiga kortfilmsmanus? Eller en dammig låda i din garderob med etiketten färdiga kortfilmsmanus? Du kanske fick solsting häromdagen och på köpet en helt fantastisk kortfilmsidé? Eller så har du kanske aldrig tänkt tanken att du skulle kunna skriva ett kortfilmsmanus men någonstans här börjar du inse vad som hittills saknats i ditt liv. Hur som helst så vill vi i Nisi Masa Sverige inget hellre än att läsa ditt kortfilmsmanus just nu.

Den 10-15 januari 2011 hålls en inledande workshop-session på författarresidensen Moulin d’Andé-Céci i Normandie, där fokus kommer att ligga på manusbearbetning och efter två månaders eget arbete möts deltagarna igen för en pitch-session som kommer att arrangeras för inbjudna producenter och distributörer.

Totalt 25 deltagare mellan 18 & 28 år från NISI MASAs 23 medlemsländer kommer att väljas ut för att delta i projektet. Urvalet görs först på nationell nivå och beroende på mängden inskickade manus väljs en till tre deltagare ut från varje land.
Att delta i workshopen kostar 500 euro och då ingår resor, mat och boende.

För att ha chansen att få delta ska du skicka in ditt kortfilmsmanus, max 20 000 tecken, samt ifylld anmälningsblankett (och eventuellt intention letter) till manustavling@nisimasa.se senast den 31 juli.

OBS! Det är viktigt att du skriver ditt eget samt manusets namn i ämnesraden på mailet.
Du behöver inte skicka en papperskopia till den svenska deltävlingen.
PDF, Doc & Open Office är helt okej!

Du hittar regler och anmälningsblankett här: http://sites.google.com/a/nisimasa.se/short-pitch/home

För frågor kontakta Maximilien på max@nisimasa.se

Lycka till!