Film Stockholm på Bergmanveckan 2024

Publicerad: 2024-06-24

Nu startar årets Bergmanvecka på Fårö och Film Stockholm är med och håller i flera aktiviteter under festivalen, som i år har temat “Cirkus Bergman”.

Bergmanveckans Talangdagar

Film Stockholm är med och arrangerar Bergmanveckans Talangdagar, där talanger från hela landet möts. Årets deltagare från Stockholm är Balder Ljunggren, Sepehr Nosrati och Theodor Solin. Bergmanveckans Talangdagar görs möjligt tack vare stöd från Svenska filminstitutets satsning på talangutveckling i hela landet och är ett samarbete mellan Film på Gotland, Bergmanveckan, Filmregionerna (där Film Stockholm ingår) och Svenska Filminstitutet.

Talang över Östersjön

Film Stockholm och Film på Gotland driver tillsammans Talang över Östersjön, ett tillfälle där deltagarna från regionernas olika talangutvecklingsprogram möts i samband med Bergmanveckan respektive Stockholms filmfestival. Deltagare från Stockholm är Hedda Keszler, Leona Cauklija, Malin Osafo, Nadya Abbasi, Wilma Sjögren, Kamil Loutfi (Nya röster STHLM), samt Sebastian Johansson Micci, SaraKlara Hellström, My Sandström och Alexandra Litén (Film Stockholm Debut).

Mingel med Film Stockholm och Film på Gotland

Film Stockholm och Film på Gotland bjuder in till ett branschmingel på Kutens bensin – Creperie Tati på Fårö onsdagen den 26 juni 18:00-19:00. Hör av dig till info@filmstockholm.se om du är intresserad av att besöka minglet.

Filmvisning: “Paradiset brinner”

I förra årets bästa svenska film, Guldbaggebelönade “Paradiset brinner”, står tre systrar enade i en stökig men kärleksfull vardag, utan föräldrar och i samhällets obevakade utkant. En vild och smått paradisisk tillvaro – tills socialtjänsten dyker upp. Film Stockholm är samproducent till “Paradiset brinner”.
Regissören Mika Gustafson introducerar visningen.
25/6 14:00, Bergmancenter. Läs mer hos Bergmanveckan.

Samtal: Mika Gustafson

Idén till den hyllade och Guldbaggebelönade ”Paradiset brinner” (visas tisdag kl 14) fick Mika Gustafson och Alexander Öhrstrand på ett fik i Albanien. Filmen som sedan vann pris för bästa regi vid filmfestivalen i Venedig beskriver Mika som ”maximalistisk socialrealism” – komedi mixad med socialrealism i en rå kontext. Film Stockholm är samproducent till “Paradiset brinner”.
Hör dem i ett samtal med Katrina Mathsson om glädjen i att skriva tillsammans, om att arbeta med barn och amatörer – och om vikten av en levande filmkultur.
25/6 16:00, Bergmancenter. Läs mer hos Bergmanveckan.

Se hela programmet på Bergmanveckans webbplats.