Film Stockholm på Tempo Dokumentärfestival

Publicerad: 2023-03-06

Syntolkning: Fyra unga kvinnor på barnkalas med ballonger.
Ur Film Stockholms samproduktion Rosornas by som visas under Tempo Dokumentärfestival. Foto: Hanna Heilborn.

Den 6 mars invigs Tempo Dokumentärfestival i Stockholm. Tre av Film Stockholms samproduktioner är nominerade till priser, och Film Stockholm är med och arrangerar flera av programpunkterna under festivalen.

Film Stockholms nominerade samproduktioner

Tre av Film Stockholms samproduktioner är nominerade till priser:

Kortfilmerna Little to Big av Ellen Fiske och Ellinor Hallin, och Power Jaguars av Annika och Jessika Karlsson är nominerade till Tempo Short Award. Little to Big vann nyligen Guldbaggen för bästa kortfilm och följer kuratorerna hos BRIS när de tar emot samtal från barn och ungdomar. Power Jaguars följer tjejerna i ett cheerleading-lag som fungerar som en andra familj för lagmedlemmarna.

Rosornas by av Hanna Heilborn är nominerad i kategorin Tempo Documentary Award. Rosornas by är en nära skildring av en romsk familjs vardag och utsatthet i ett Italien där fascismens vindar åter blåser.

Film Stockholm i Tempos branschprogram

New Doc

New Doc är ett talangpris för oetablerade svenska filmskapare. Priset ges till en dokumentärfilmsregissör och består av 40 000 kronor. Det delas ut i samarbete med BoostHbg, Film Stockholm AB, Film i Dalarna, Film i Sörmland, Film i Öst, Förvaltningen för kulturutveckling/Västra Götalandsregionen/FilmCloud, Filmregion Sydost, Region Uppsala, Region Gävleborg, Film på Gotland, Region Värmland och Kultur i Halland – Film. Läs mer om New Doc. (Öppnas i ny flik.)

Tempo Pitch 2023

Äventyr, flykt och försoning presenteras på Sveriges största professionella dokumentärpitch! Sju filmteam pitchar sina nya projekt inför publik och en jury av utvalda experter från branschen. Vinnande projekt tilldelas 90 000 kronor i utvecklingsmedel.

I samarbete med Svenska Filminstitutet, Film Stockholm AB och SVT Dokumentär.

Årets jury:
Josefina Mothander, Festivalansvarig dokumentärfilm på Svenska filminstitutet
Rafael Franco, Filmkonsulent kortfilm & talang på Film Stockholm
Valentina Chamorro Westergårdh, Redaktör för SVT Dokumentär Kortfilm

Moderator: Klara Nilsson Grunning, Filmkonsulent på Norsk filminstitutt

Läs mer om Tempo Pitch. (Öppnas i ny flik.)

Meet the decision makers

Tempo bjuder in till ett matnyttigt samtal där vi får höra från några av den svenska filmindustrins beslutsfattare i ett samtal om filmstöd och strategier. I panelen medverkar bland annat Kreativa Europa, Svenska Filminstitutet, SVT, Film Stockholm och Filmregion Sydost.

Moderator: Sigrid Hadenius-Ebner, Tempo Dokumentärfestival

Tempo Meet Up

Tempo Meet Up  är ett talangprogram som kombinerar samtal i grupp om egna projekt med workshops, master classes, filmvisningar i ett skräddarsytt program under några intensiva dagar i samband med festivalen i mars.

Med Tempo Meet Up vill vi stärka nyetablerade dokumentärfilmare som verkar över hela Sverige. Vi samlar talanger med olika bakgrund och ger dem en unik chans till kontakt med den etablerade branschen och en möjlighet att utveckla sina projekt tillsammans med andra i samma situation. Tempo Meet Up ger deltagarna en möjlighet att i ett intimt sammanhang möta en professionell bransch, träffa beslutsfattare från dokumentärbranschen och knyta kontakter under festivalens ordinarie program, både det publika och det som är vikt för branschen.

Tempo Meet Up 2023 arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutets stöd till talangutveckling i hela landet i samarbete med Film Stockholm, Region Västmanland, Film på Gotland, Region Uppsala, Region Gävleborg, Region Värmland, Boost Hbg, Filmregion Sydost, Film i Dalarna, Film i Sörmland, Film i Öst, Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud, Kultur i Halland – Film.

Läs mer om Meet the decision makers och Tempo Meet Up på Tempos branschsidor. (Öppnas i nytt fönster.)