”Filmbasen c/o” premiärvisar kortdokumentärfilmer

Publicerad: 2011-11-24

Dokumentärfilmaren Rafael Franco har under 12 veckor arbetat med grupper av unga i Solna och Sundbyberg som utvecklat filmskapande från idéer, inspelningar och redigering till visning av egna dokumentärfilmer. Nu är dags för premiär av filmerna som är resultatet av workshopen och även dags att prata om hela processen med deltagarna. Välkommen till Biograf Operan i Filmstaden, Greta Garbos väg 3, Solna måndag 28/11 18:00 eller Aggregat, Kulturcentrum Hallonbergen, Sundbyberg – torsdag 1/12 18:30.
Om filmerna
”SISYFOS – NÄR KLOTTRAREN MÖTER KLOTTERSANERAREN”
Varför klottrar vissa? Varför tar man bort klottret? Inspirerad om den grekiska mytologin av Sisyfos jämför filmen och konfronterar de två sidorna av den repetitiva processen av klotter och klottersanering.
Regi av Johan Fogde Dias. Filmteamet: Julia Gronowitz, Lisa Carlbom och Pernilla Johansson.

”PETTRO”
Om de svårigheter som händer i ett ungt människoliv och olika vägar som leder bort från att bo på gatan till att bo i skärgården. Ett poetiskt porträtt av en ung kvinna på väg att hitta sin egen plats i världen.
Regi: Benjamin Bengtsson Gonzales. Filmteamet: Christian Rossipal, Pernilla Johansson och Tora Carlbaum.

”LÄNGTAN BORT”
Är hemma ett land? Hur mycket kan en invandrare längta till sitt hemland? Eller hur kan man längta någon annanstans? Ett amerikanskt konstnärspar som flyttade till Sverige och hittade sina föräldrars land. Han målar varje dag, även efter han fick Parkinson. Hon lever på en resa i andra människors liv från hela världen.
En film av Dan Turesson, Görkem Cimen, Jennifer Casseland, Nina Ahlén och Zeidon Alkinani.

Visningen hos Filmstaden är ett samarbete med Stiftelsen Filmstadens Kultur. Filmbasen c/o Solna har genomförts i samarbete med Solna Ungdomscafé (Solna stad) och Filmbasen c/o Sundbyberg har skett i samarbete med Aggregat (Sundbybergs stad).

Fri entré! Attenda gärna på Facebook: http://www.facebook.com/events/150913568341971/Bild från inspelningen av PETTRO, foto: Rafael Franco.